KRISTIANSAND: Forbundets medlemsblad plasserer Kristiansand på skattetoppen. Solum minner om at tre av fire kommuner i Norge har unnlatt å innføre eiendomsskatt.

– For en familie med for eksempel fire barn er ikke en bolig på 200 kvadratmeter verken stor eller luksuriøs. Har familien valgt å klare seg med én inntekt, tar eiendomsskatt en uforholdsmessig stor del av budsjettet. Hvis familien i tillegg har et stort boliglån, bidrar eiendomsskatten til økte bokostnader, og det kan oppleves urettferdig, mener Solum.

Han ber politikerne fjerne eiendomsskatten.

– Kristiansand står foran en meget sterk ekspansjon innenfor næringslivet, med mange hundre nye arbeidsplasser og sterkt økende skatteinntekter. Sett i sammenheng med nye og store statlige pengeoverføringer, burde Kristiansand fjerne eiendomsskatten. Å beskatte noe så fundamentalt som hjemmet til den enkelte familie, er usosialt, fremholder Solum.

– For pensjonister er eiendomsskatten urettferdig. Hva med en enke som kun har minstepensjon igjen og gjerne vil bo i et hus hun har bodd i gjennom et langt liv? sier Solum og advarer politikerne mot økninger.

– Vi skal utfordre politikerne kraftig før lokalvalget til høsten. Skulle det dukke opp et forslag om å la markedsverdien danne grunnlaget for eiendomsskatt, kommer huseiernes reaksjon til å bli eksplosiv. Det kan føre til at eiendomsskatten i Kristiansand blir firedoblet, sier Solum og minner om at Kristiansand ved nyttår var første kommune som innførte eiendomsskatt også på fritidsboliger.