BERGEN: Nå er faren fengslet i to uker, siktet for grov vold, melder Bergens Tidende.

Jentas far skal ved en tilfeldighet mandag kveld ha oppdaget at den voldtektssiktede mannen, som er morsmålslærer, var gjest i kafeen Kvarteret ved studentsenteret.

I raseri over at mannen er løs, gikk faren over gata og kjøpte en kjøkkenkniv. Han skal også ha tatt med seg en jernstang tilbake til kafeen. Inne på Kvarteret skal han så ha truet den voldtektssiktede mannen på livet. Vettskremte gjester ringte politiet, og minutter senere var faren lagt i jern.

Den voldtektssiktede mannen skal ikke ha blitt fysisk skadd, men er sterkt preget etter hendelsen, opplyser hans advokat Odd Drevland.

Den fengslede faren har forklart overfor politiet at det ikke var meningen å drepe den voldtektssiktede mannen. Han ville bare skade ham alvorlig.

– Jernstangen skulle jeg bruke til å slå ham i bakhodet med, og kniven skulle jeg bruke til å kutte av ham penis, har han forklart.

Hans forsvarer Gisle Didriksen forklarer opptrinnet med at mannen var frustrert over at det ikke skjer noe i saken.

Den påståtte voldtekten som utløste dramaet mandag, skal ha skjedd på juleavslutningen til en skole i Bergen i fjor.

Ifølge undersøkelser av jenta ble hun utsatt for overgrep. Hun har pekt ut morsmålslæreren som gjerningsmann, men politiet mener det ikke er bevis nok til å fengsle ham.