KRISTIANSAND: — Dette er første gang siden 1997 at vi har balanse i kommune-Norge. Flere kommuner går med rekordoverskudd, sier KS-direktør Bjørn Gudbjørnsrud til Fædrelandsvennen.- Men det er fortsatt store variasjoner. Og selv om flere kommuner går med rekordoverskudd, betyr det ikke at vi svømmer i penger, sier KS-direktøren.Han mener det nå er et skrikende behov i kommune-Norge for penger til vedlikehold og investeringer. Vedlikehold utsatt

De siste åtte årene har alt kommunalt vedlikehold vært utsatt, og utgiftene har vært tilpasset inntektene.- Det betyr at eldre mennesker ikke føler de har fått et godt nok tilbud. Heller ikke skolebarn, som har slitt med kutt og store klasser, sier Gudbjørnsrud.KS-ledelsen mener overskuddet i kommune-Norge nå må brukes blant annet på vedlikehold, eldreomsorg, skoler, veier og nye investeringerHan understreker at overskudd i kommune-Norge på tre prosent tilsvarer nullgrense i privat sektor, basert på regnskapsregler. Varig snuoperasjon?

— Selv om tallene er hyggelige, betyr det med andre ord ikke at kommunene verken på Agder eller ellers i landet svømmer over av penger, sier han.Fylkesmann Hjalmar I. Sunde i Aust-Agder heller kaldt vann i blodet på dem som tror at nå går alt så mye bedre.- Det er for tidlig å fastslå om vi er vitne til en varig snuoperasjon. I mai kommer kommuneproposisjonen som sier hvordan det blir i 2007. Da vil vi se om regjeringen følger opp det den har sagt og vil stabilisere kommuneøkonomien i tråd med det som har vært sagt, sier han.Sunde vil ikke gi råd om hvordan kommunene bør disponere overskuddene sine.- Kommunene er selvstyrte, og jeg vil ikke blande meg inn enn å si at jeg ser at det er ulike løsninger, sier han.