GJÆRSTAD: — Vi tenker oss et langbord hvor deltakerne får utlevert tre kilo syltelabber hver. Etter en viss tid veier vi det som er igjen hos den enkelte for å finne ut hvem som har spist mest, og dermed er verdensmester, sier Rune Hagestrand i Brokelandsheiadagene.

Og premien er allerede klekket ut til den som går til topps i konkurransen.

— En betalt tur for to personer til å være med på grisefest på Gran Canaria skal lokke folk til å melde seg på, sier Hagestrand.

Etter at den utrolige syltelabbhistorien har gått sin seiersgang Norge rundt har griseproduktet blitt svinaktig populært.

— Forrige uke solgte vi fem ganger så mye syltelabber som vanlig. Men det er jo hyggelig. På denne måten holder vi jo i hevd en gammel mattradisjon som er i ferd med å dø ut. Nå kjenner jo snart alle til syltelabbene igjen, sier Tore Solstad ved Brokelandsheia Matsenter.

Nå oppfordrer arrangørene syltelabbelskere til å melde seg på raskt.

-Det er jo litt begrenset hvor mange som kan være med. Men vi skal i det minste få til at alle som vil kan få en smaksprøve på syltelabbene, om de synes tre kilo blir i meste laget, sier Hagestrand.