Venstrefeber i Grimstad

GRIMSTAD: Mannen som kan ta på seg ordførerkjedet etter valget er daglig leder av kommunikasjonsbyrået Ordkraft AS — Venstre-mannen Hans Antonsen (42), melder Agderposten.

Det ble annonsert på en pressekonferanse onsdag kveld. I tillegg ble det klart at Per-Egil Mangor Pedersen (KrF) blir varaordfører.

Kristelig Folkeparti, Venstre, Høyre og Senterpartiet ble enige om at Antonsen blir ordfører etter forhandlinger onsdag.

— Jeg er veldig stolt og fornøyd over at fire partier på denne måten finner sammen. Og jeg tror vi har løsninger som ikke bare vi vil være fornøyd med, men som også vil fungere godt i kommunestyret som sådan ved at vi også viser omtanke for andre partier som ikke er med i denne konstellasjonen, sa Antonsen på pressekonferansen.

Antonsen flyttet til Grimstad i 2000 - da for å bli informasjonssjef i Ericsson. Her jobbet han blant annet sammen med Per-Egil Mangor Pedersen, som nå blir varaordfører sammen med Antonsen. 42-åringen har tidligere vært redaktør av Venstre-avisen Liberalt Perspektiv og generalsekretær i Venstre (fra 1993 til 1997).

Det siste året har Antonsen ledet arbeidet med nytt prinsipprogram for Venstre. Han er også medlem av personvernkommisjonen som er utnevnt av regjeringen. Arbeidet i kommisjonen fortsetter ut neste år.