KRISTIANSAND: — Jeg nekter enhver befatning med dette. Jeg har vært inne til avhør hos politiet. Det var ingen dramatikk. Jeg var tvert imot glad for å avgi en forklaring, sier politikeren til fvn.no.

Mannen, som er ordførerkandidat i kommunen han bor i, ble pågrepet av politiet etter at foresatte til de to påståtte ofrene leverte inn anmeldelser uavhengig av hverandre. Han ble løslatt etter at politiet hadde foretatt bevissikring og avhør.

— Vedkommende er siktet for utuktig omgang med en jente under 14 år. Han er også siktet for å ha sendt SMS med seksuelt krenkende innhold til en annen jente under 14 år, sier politiadvokat Hilde Sakariassen ved Agder politidistrikt, og legger til:

— Han stiller seg uforstående til siktelsen. Han erkjenner verken de faktiske forhold eller straffskyld.

Hevnaksjon

Politikeren opplever ifølge ham selv det hele som en hevnaksjon. Han vil i løpet av et par dager levere inn en motanmeldelse.

— I over to år er jeg og min familie periodevis blitt trakassert av jentene som har anmeldt meg. De har kastet egg og steiner på huset mitt om kveldene, og sendt brev med et språk som jeg trodde kun sjømenn brukte. Da jeg tok kontakt med foreldrene gikk det ikke lang tid før anmeldelsen kom, forteller han til fvn.no.

Den ene jenten er nabo til siktede. Den andre bor et annet sted i kommunen. Begge skal nå ha fylt 14 år.

— Vi så jo hvem det var. To av disse var de som har anmeldt meg. I ettertid kom jentene på døren hos meg og skjelte meg ut for at jeg hadde tatt kontakt med foreldrene, sier politikeren.

Presset

Mannen forteller at han i begynnelsen av november også ble forsøkt presset for penger. En anonym person hevdet å sitte på kompromitterende opplysninger om nettopp de forhold som siktelsen omfatter. Vedkommende forlangte penger for ikke å gå til pressen. Politikeren tok den gang umiddelbart kontakt med politiet.

— Jeg oppfattet det som både truende og et forsøk på utpressing. Dette er et forhold jeg kommer til å ta fram når jeg skal i møte hos politiet igjen, sier han.

Det påståtte overgrepet skal ha skjedd for noen år siden. De krenkende SMS'ene skal være fra i fjor sommer. Politikeren hevder selv at meldingene med seksuelt innhold ble sendt fra mobiltelefonen hans på et tidspunkt da han hadde mistet den og ikke kunne bruke den. Han skal ha fått telefonen igjen i ettertid.

— Jeg tror nesten alle som har mobiltelefon vet at det ikke går an å sende meldinger anonymt. At jeg skulle være så dum som voksen mann å sende lugubre meldinger, det er for dumt, sier han.

Lite gjenstår

Mobiltelefonen ble beslaglagt av politiet da politikeren ble innkalt til avhør i midten av forrige uke. Han skal etter kort tid ha fått telefonen tilbake.

Politiet fant ikke grunn til å varetektsfengsle mannen. Ifølge politiadvokat Sakariassen vurderer man nå utvidede etterforskningsskritt for å sanke bevis i saken.

— Det er ikke så mye som gjenstår av etterforskningen. Saken vil deretter bli tatt opp til påtalemessig avgjørelse, sier hun.