KRISTIANSAND: — To menn på 19 og 22 år er siktet i forbindelse med ranet av Joker, opplyser politiadvokat ved Agder politidistrikt, Per Moseid, til fvn.no.

Begge de to siktede er fra Kristiansand.

Sjekket ut av saken

Politiet pågrep totalt fire menn etter gårsdagens ran av matbutikken Joker i Vågsbygd. To av disse ble pågrepet til fots i Mosby-området like før klokken 23 mandag kveld i nærheten av de to siktede.

De to er nå dimittert etter å ha blitt sjekket ut av saken.

— Disse to blir ikke knyttet til forholdet, opplyser Moseid.

Politiet gjennomfører nå teknisk og taktisk etterforskning av det brutale ranet på Joker, hvor to menn truet til seg penger like før klokken 22 mandag kveld.

Ranerne truet Espen Solaas (18), som var alene på jobb like før stengetid, med hagle og kniv.

Stasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon har stengt stasjonen i dag i forbindelse med dagens avhør og ransetterforskning.

Av hensyn til den pågående etterforskningen vil ikke Moseid gå noe nærmere inn på detaljene som er kommet fram i dagens avhør.

Vurderer fengsling - Vi vurderer framstilling av fengsling i morgen, men det har vi ikke tatt endelig standpunkt til, sier Moseid til fvn.no.

Moseid mener politiet har skjellig grunn til å nå tro at de har pågrepet ransmennene.

Så langt har den ene nektet å la seg avhøre av politiet i dag.

- Er det blitt beslaglagt noe våpen eller hagle i forbindelse med pågripelsene?

— Jeg kan ikke kommentere nærmere hva vi har gjort av funn, sier Moseid som gjerne vil be om publikums hjelp og tips i saken:

— Dersom noen har gjort noen observasjoner i det aktuelle området i Vågsbygd mellom klokken 21.45 og 22.05 ber vi de om å ta kontakt med politiet så snart som mulig.

Har du tips i saken? Ring nærmeste politimyndighet på 02800.