KRISTIANSAND: Torbjørn Lied må møte i Kristiansand tingrett og risikerer en fengelsdom. Lied trakk seg i juni i år fra sitt verv i menigheten, etter at han selv innrømmet å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg sex med kvinnen, som er i 20-årene.

Da dette kom for dagen hadde de to holdt forholdet gående i to år. Lied hadde kjent kvinnen siden konfirmasjonsalderen og forholdet mellom de to utviklet seg gjennom chatting på MSN. På dette tidspunktet fungerte Lied som sjelesørger for kvinnen.

Lied stod tidligere i år frem i Fædrelandsvennen og la alle kortene på bordet. Og nå bekrefter politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt at det vil bli lagt opp til en påstand om en fengselsdom for 62-åringen i Kristiansand tingrett.

Forberedt på straff

Torbjørn Lied ønsker ikke å uttale seg til media om saken selv. Hans forsvarer, Ben Fegran ønsker heller ikke å kommentere saken ytterligere, men på spørsmål om Lied er villig til å motta sin straff om han skulle bli dømt, svarer han:

— Dette er en tilståelsesdom, så det ligger vel litt i kortene hva det innebærer.

Han vil ikke si noe mer om Lieds reaksjon på den kommende påstanden, men presiserer at det ikke dreier seg om en ubetinget fengsesstraff, slik VG Nett skriver i dag.

— Det er feil at det er snakk om en ubetinget straff, sier Fegran til fvn.no.