KRISTIANSAND: Slangen, av typen teppepyton ble onsdag fraktet fra Falck til Dyreparken. Der skal den få lov til å bo frem til Mattilsynet har tatt stilling til dens videre skjebne.

Leder for dyreavdelingen i Dyreparken, Rolf Arne Ølberg og sjef for reptilavdelingen, Rune Landås hentet onsdag ettermiddag pytonslangen på Falck.

— Dette er et flott eksemplar av arten teppepyton. Den er veldig rolig og grei og har tydeligvis blitt behandlet bra. Slangen er sunn og frisk og definitivt et eksemplar vi kunne hatt i Dyreparken, sier Ølberg mens pytonslangen smyger seg rolig oppover armen hans.

Men det er ikke opp til Dyreparken å bestemme hva som skal skje med den. Mattilsynet må bestemme seg om det er forsvarlig å la slangen få bopel i Kristiansand.

— Det er strenge regler for å holde eksotiske dyr i Norge, og privat import er forbudt. Det er derfor helt opp til Mattilsynet å bestemme hva som vil skje med denne, sier Ølberg.

Et problem med slanger er at de ofte bærer med seg salmonella bakterier og renslighet er ekstremt viktig om man har vært i kontakt med dem.

På falk har teppepytonslangen blitt vasket og stelt godt med. Den var rimelig skitten da den ble fraktet inn etter å ha oppholdt seg i kloakkrør over lengre tid. Ølberg sier det ikke er utenkelig at slangen kan ha havnet i toalettet på Lund etter å ha vandret gjennom kloakkrørene.

— Nei, den kan fint manøvrere seg gjennom ganske tynne rør uten problemer, sier han.