SIRDAL: Kalenderen skulle vise oktober 2006 før Øvre Sirdal fikk egen minibank. Og da den etterlengtede installasjonen var på plass på veggen på Joker-butikken på Sinnes fredag, var det stor glede å spore i bygda.

— Minibanken ble tatt veldig godt i mot. Den har vært etterspurt i 10 til 15 år, sier banksjef i Sparebank 1 Sirdal, Øyvind Sjøtrø, til fvn.no.

Sammen med ordfører Thor Jørgen Tjørhom og innehaver av butikken, Geir Helge Tjørhom, stod banksjefen for den offisielle åpningen klokken 10 fredag formiddag. Sjøtrø tror banken vil bety mye for både innbyggerne og tilreisende.

- Ikke tilfredsstillende

— Den nærmeste minibanken har hittil vært tre mil unna på Tonstad. Folk måtte ta ut kontanter i butikken, noe som ikke har vært tilfredsstillende. Butikken kan ikke ha så mye penger liggende, sier han.

Også Geir Helge Tjørhom, som hittil har tilbudt folk kontantuttak, var glad for at minibanken endelig var på plass.

— Det var på tide at den kom. Jeg tror alle var fornøyd med det, sier Tjørhom, som ikke har tall på hvor mange som besøkte minibanken under åpningen.

— Kaken har forsvunnet i alle fall, sier han.

30.000 brukere

Ordfører Thor Jørgen Tjørhom har over en lengre periode sett behovet for en egen utbetalingsautomat på stedet. Han tror minibanken har et potensial for 30.000 brukere.

— Det skjer mye positivt i forhold til næringslivet her oppe nå, og jeg tok minibank-spørsmålet opp med bankledelsen for rundt ett år siden. De har vært svært samarbeidsvillige i denne prosessen, sier Tjørhom.