STAVANGER: Det var et norsk Sea King redningshelikopter som fant den omkomne mannen like etter klokken 16.30 fredag ettermiddag.

– Det er i det minste en bekreftelse på at vi leter i det riktige området, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Den omkomne ble funnet ganske langt nord i leteområdet, like ved Gyda-plattformen, og hadde ikke på seg overlevingsdrakt.

Tre fiskere er fortsatt savnet.

To flåter Letemannskapene har tidligere funnet vrakgods, nødpeilesenderen og en redningsflåte.

– Opplysninger vi har fått sier at det skal være to flåter. Håpet er at de savnede fiskerne befinner seg på flåte nummer to, sa vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovden ved HRS i Sør-Norge til NTB.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk nødsignaler fra den skotske fiskebåten sent torsdag kveld, og en leteaksjon ble satt i gang.

Det var svært dårlig vær i området med opptil 10 meter høye bølger. Nødsignalene fra «Meridian» kom fra et område i nærheten av Ula-feltet ved Ekofisk i Nordsjøen.

Søket fortsetter Søket fortsetter med full styrke også natt til lørdag.

– Et fly med infrarødt varmesøk er nettopp satt inn. Kystvaktskipet «Tromsø» er også på vei ut til området som ligger omtrent midt mellom Norge og Skottland, sier Bang-Andersen.

Det er tidligere satt inn et britisk overvåkingsfly, flere redningshelikopter og båter.

Mange fiskebåter og andre fartøy i nærheten hjelper også til med å lete.