FARSUND: Fengselsstraffen er gjort betinget på vilkår av at 21-åringen gjennomfører et promilleprogram under tilsyn av Kriminalomsorgen, skriver Farsunds Avis. Mannen er også dømt til å betale en bot på 12.000 kroner, samt fradømt retten til å kjøre bil i to og et halvt år.

Promillekjøringen skjedde lørdag 15. april i år. Mannen ble stoppet ved Farsund senter av en kvinnelig drosjesjåfør, som oppdaget at mannen holdt ustø kurs på veien foran henne. I retten forklarte drosjesjåføren at det luktet alkohol av farsundsmannen og at hun oppfattet ham som tydelig beruset. Hun krevde å få nøklene til tiltaltes bil, men han nektet å gi dem fra seg.

Da en annen drosje ankom stedet og plasserte bilen foran 21-åringen, reagerte han med å kjøre mot den kvinnelige drosjesjåføren slik at hun måtte løpe til siden. Tiltalte klarte å passere mellom drosjen og autovernet og kjørte videre i retning Farsund sentrum.

I retten forklarte politibetjent Jan Terje Aas, som hadde vakt den aktuelle natten, at de fant tiltaltes bil parkert på en parkeringsplass i Farsund sentrum kort tid etter. Han ble pågrepet og avla blodprøve rundt en time etter at kjøringen fant sted. Resultatet viste en alkoholkonsentrasjon på 2,46 promille.

I retten hevdet 21-åringen at han ikke kjørte bilen. Han mente det var en annen person som må ha tatt denne før den ble etterlatt på parkeringsplassen. Retten festet imidlertid ikke lit til denne forklaringen, og fant det skjerpende at 21-åringen kjørte bilen gjennom et sentrumsområde. Kjøringen representerte dessuten en konkret fare for den kvinnelige drosjesjåføren, heter det i dommen.