KRISTIANSAND: — Vi vil legge press på stortingsrepresentantene våre for å få dem til å signere et opprop. Dette går på å få USAs kongress til å stanse alle ulovlige fengslinger i krigen mot terror og stenge Guantánamo.

Dette sier Esperanza Skjefstad i den ferske kampanjegruppa. Ingen av de innbudte fra Agderbenken dukket opp, de debatterte trontalen. Men flere av dem hadde kommet med positive tilbakemeldinger. Og fra podiet på torget kom både Reidar Strisland fra Rødt og Bjørnar Knapstad fra Ap med innlegg.

Bredt program

Programmet på Øvre Torv var omfattende og varte i hele seks timer. Men om det ble for utmattende for de fleste eller det var den smule følelse av høst i luften som gjorde det, vet vi ikke. Da vi var nedom i halv sju-tiden, var det svært glissent blant publikum.

— Det var langt bedre i starten, sa Esperanza. Som kunne skilte med band og bidrag både fra UiA, konservatoriet, Vågsbygd videregående og Barnefestivalen. Bente Erichsen, styreleder i Amnesty International Norge, åpnet det hele.

Gledelig løslatelse

— Det gledelige vi har å fortelle, er at vi egentlig skulle ha holdt en appell om å få Jamil el-Banna fra Gambia ut av Guantánamo. Han er allerede ute og en fri mann, smiler Esperanza.

Kampanjen er en del av et verdensomspennende opplegg der all verdens parlamentsmedlemmer blir bedt om å legge press på USA. Da vi var innom konsertstanden på torvet i går, hadde rundt hundre skrevet sitt navn på protestlistene.