BERGEN: Gjerningspersonen ga i klare ordlag uttrykk for at han var lei fotballfeberen i Bergen, da han møtte sørlendingen på byen natt til søndag.

— Idet vi var på vei ut av kiosken kom det en eller annen fyr og slo til meg helt uten videre. Før han slo meg ropte han et eller annet om Brann, sier 20-åringen.

Voldsepisoden skjedde på en kiosk like ved Bergens Tidendes mediehus i sentrum av Bergen. 20-åringen, som var i Bergen for å besøke sin hjertesyke bestemor, hadde akkurat avsluttet et måltid på kiosken da den hissige mannen oppsøkte ham.

— Det hele var helt umotivert. Slaget var alvorlig hardt, sier bror til 20-åringen, Stian Svendsen, til Bergensavisen.

Han satt bare en meter unna da slaget falt.

— Å se min bror ligge på bakken i en blodpøl utsatt for blind vold, mens jeg hadde tatt ham under mine vinger en kveld på byen, var som å få en dolk i hjertet. Jeg er ekstremt frustrert over dette, sier storebror.

Ifølge den 24-årige broren, skal ikke lillebroren ha provosert gjerningsmannen. De ønsket bare å innta måltidet etter å ha vært en tur på byen.

— De snakket ikke sammen engang. Jeg synes også det er rart at han skal ha blitt oppfattet som Brann-supporter. Min bror bryr seg ikke noe særlig om fotball, sier Svendsen.

Gjerningsmannen ble kort tid etter pågrepet av politiet, og saken er nå anmeldt.

— Politiet befant seg like i nærheten, og var kjapt på stedet, sier voldsofferet.

20-åringen brakk nesen i sammenstøtet med knytteneven, og måtte sy flere sting i ansiktet.

— Jeg kom fra sykehuset nå, hvor det ble konstatert at jeg har fått et brudd i nesen.

20-åringen opplevde hendelsen som ubehagelig, men er likevel ikke redd for å gå ut på byen i Bergen igjen.

— Dette kunne skjedd hvor som helst, sier han.