FLEKKEFJORD: Med tre passasjerer om bord, kjørte 37-åringen på land på Torsøy utenfor Flekkefjord natt til lørdag 9. september.

— Saken er nå ferdig etterforsket, og den er snart klar til å sendes videre til påtalejuristen, sier politibetjent Erling Aagesen ved Flekkefjord politistasjon.

Juristen vil deretter avgjøre om det er grunnlag for å reise påtale mot 37-åringen.

— Vi regner med at det kommer til å bli opprettet en straffesak, i og med at båtføreren kjørte med promille, sier Aagesen.

Den 37 år gamle båtføreren gjennomførte en utvidet blodprøve en til to timer etter de kom i land.

— Blodprøven viste at han hadde en promille på 0,87, det vil si like over det som er lovlig, sier Aagesen.

Feilnavigering var årsaken

Politiet i Flekkefjord har avhørt alle de involverte, og har fått et klart bilde på hendelsesforløpet.

— Han som kjørte båten har forklart at han så på feil lykter på vei ut fjorden, og at ulykken derfor skyldes en feilnavigering, sier Aagesen.

Politiet har også gjennomført tekniske undersøkelser av båten og ulykkesstedet. Aagesen ønsker ikke å gå inn på detaljer når det gjelder hastigheten båten hadde da den traff land.

— Utifra avhør og de tekniske undersøkelsene har vi fått en viss formening om hastigheten. Hvorvidt de kjørte for fort eller ikke er vanskelig å si, og jeg ønsker derfor ikke å gå noe videre inn på det, sier Aagesen.

Stedet båten kjørte på land befinner seg utenfor fem knops-grensen.

25-åring utskrevet fra sykehus

Alle fire som befant seg om bord i den 21 fots motorbåten ble skadet i ulykken. En av passasjerene, en 25 år gammel kvinnelig passasjer, ble livstruende skadet i ulykken. Etter å ha blitt hasteoperert ved Flekkefjord sykehus, ble hun sendt videre til Ullevål universitetssykehus.

Ifølge Aagesen ble 25-åringen utskrevet fra sykehuset for circa en uke siden.

— Hun har vært gjennom flere operasjoner, og det ser ut til å gå bra med henne, sier han.