LILLESAND: Et enstemmig planutvalg i Lillesand vedtok i går en dispensasjon for flytting av veistumpen ned til nudiststranden på Isefjær.

— Det synes å foreligge særlige grunner for å løse en konflikt som har vart over en lengre periode, skriver byggesaksleder Øyvind Fiskaa i sin anbefaling til politikerne ifølge Agderposten.

Det ferske vedtaket skal altså føre til at nabo til nudiststranden, Dagfinn Isefjær, nå slipper å se nakne romper ufrivillig. Men oppstyret rundt nudiststranden på Isefjær er neppe over av den grunn.

Dagfinn Isefjær mener nemlig at det er han som eier veien som nå er vedtatt flyttet. Og han nekter å flytte den. Kommunen på sin side mener det er nudistleiren som eier veien og at Dagfinn Isefjær kun har bruksrett til den.

Striden mellom Dagfinn Isefjær og nudistene har pågått i årevis, og så sent som i fjor anmeldte nevnte Isefjær nudistleirens leder Magne Nodeland, for blotting.

Lillesand kommune påla også i fjor nudistleiren å skjerme sin nakne kroppsdeler. De satt opp en midlertidig skjermin og lovet å komme med forslag til permanente tiltak i løpet av høsten. Det skjedde ikke.

Nå har kommunen bestemt at det skal sette opp permanente og solide gjerder på mellom 1,7 og 2 meter. I tillegg skal det plantes i veikantene for å gi enda bedre skjerming.