Se bildeserie her.

SØGNE: — Vi er veldig takknemlig overfor brannvesenet i Søgne og Songdalen som rykket ut på søndag morgen og reddet det lille lammet som hadde gått seg fast på en berghylle. Lammet kom seg verken fram eller tilbake på toppen av en 10-12 meter høy og stupbratt fjellskrent.

Laila Andersen som driver gård på Teland i Søgne sammen med ektemann Magne, gir uttrykk for sin uforbeholdne ros og anerkjennelse til brannvesenet.

Det var tidlig søndag morgen Magne hørte breking fra skogen i nærheten. Han gikk av sted og ble raskt oppmerksom på lammet som lå på en liten berghylle, ytterst ute på det 10-12 meter høye stupet.

— En stund vurderte han å prøve å fire seg ned til lammet og redde det, forteller kona, Laila Andersen. Heldigvis ble den tanken skrinlagt, legger hun til, og viser til at fjellet er sleipt mange steder, etter alt regnet.

Etter litt vurdering fram og tilbake, ringte de brannvesenet, for å forhøre seg. Om de kunne tenke seg å hjelpe til?

— Vi skal komme, svarte Rolf Christian Aalvik, som var vaktsjef denne morgenen.

Han vil ikke karakterisere redningsoperasjonen som spesielt vanskelig. Men det tok likevel litt tid.

— Vi måtte sikre han som skulle opp i stigen for å hente ned lammet, sier han. Det viste seg nemlig at en ti meter lang stige ikke var lang nok, og at den måtte plasseres oppe i skuffa på en traktor. Dermed måtte man opp i fjellskrenten ovenfor der lammet lå og fire ned et tau, som redningsmannen kunne sikres med.

— Alt dette tok sin tid. Men vi må gå gradvis og forsiktig fram under slike aksjoner, sier Aalvik.

— Og hvordan tok lammet alt oppstyret?

— Jeg er ikke dyrepsykolog. Men både på meg og alle de andre som var til stede, virket det som om lammet forsto at vi iallfall ikke ville det noe vondt, sier Rolf Christian Aalvik etter den vellykkede redningsoperasjonen.

Han legger ikke skjul på at dette var noe annerledes oppgave enn det brannvesenet vanligvis steller med. Men hyggelig når det går bra.

Det synes også Laila Andersen, og gir lammet, Nummer 6001, en ekstra god klem. Lammet har ikke noe navn, men et nummer, etter krav fra Gilde. Sekstallet indikerer årstallet. Ett-tallet viser at dette var første lam på gården dette året, født 5. april.