KRISTIANSAND: En tidligere ungdomsklubbleder har fått vandelsattest fra politiet i Vågsbygd. Mannen har fra før av en betinget dom, og er siktet for underslag, skriver NRK Sørlandet.

Det var kommunerevisjonen i Kristiansand som fant ut at det var noe rart med økonomien til Voiebyen Autoklubb. Ifølge NRK hadde klubben fått kommunal støtte og penger fra justisdepartementets midler til kriminalitetsforebygging. Da kommunerevisjonen fikk mistanke til at klubblederen hadde fått en uriktig vandelsattest, tok de det opp med politiet.

Kommunerevisjonen skal være orientert om saken, ifølge politimester Bjørn Hareide. Han sier til NRK Sørlandet at saken er blitt sendt videre til spesialenheten for politisaker i Sør-Norge.

Fra før av er den tidligere ungdomsklubblederen siktet for underslag av flere hundre tusen kroner. Han skal også ha vært dømt for to tidligere forhold. Nå skal spesialenheten for politisaker undersøke om politiet gav mannen en attest på ren vandel etter at han alt hadde fått en dom.