KLAR BESKJED: "Ingen reiser stolper og ledninger på min eiendom uten min tillatelse." Foto: Fvn.no-tipser

KVINESDAL: — Det jeg er kan si er at det har vært en misforståelse mellom entreprenør og grunneier, og at strømstolpene ble satt opp på et sted som de ikke skulle blitt satt opp, sier informasjonssjef ved Agder Energi, Realf Ottesen, til fvn.no.

Grunneier skal regelrett ha svart med å sage ned de to strømstolpene som ble satt ut av Agder Energis entreprenør Otera. Deretter la han igjen en plankebit på en av stolpestubbene hvor det i klar tekst står at "ingen reiser stolper og ledninger på min eiendom uten min tillatelse".

— Det generelle regelverk er at vi skal alltid sikre oss rettigheter hos grunneier, sier Ottesen og legger til at det er sjeldent de har med en slik type sak å gjøre hvor grunneier tar saken i egne hender.

- Hva legger du i at det har vært misforståelser?

— Så vidt jeg forstår så har det vært en dialog med grunneier og så har man da satt opp stolpene på feil sted.

Ottesen presiserer likevel at det ikke er slik at det er fritt fram for folk å bare sage ned strømstolper som er plassert på eiendommen deres.

— Nei, det skal ikke være sånn, men det skal avtales med grunneier i forveien når og hvor stolpene skal settes opp, medgir Ottesen.

Grunneier hevder overfor fvn.no at han ikke kjenner til saken.

  • Det kjenner ikke jeg til, jeg vil ikke ha noe med den saken å gjøre, sier grunneier til fvn.no på spørsmål om at Agder Energi har satt opp stolper på eiendommen hans og at disse er blitt sagd ned.

Ottesen derimot kan forsikre om at saken er i orden og at partene er vel forlikte og at det nå skal være strømsforsyning til de som trenger det.

— Saken skal være ryddet opp i og stolpene er satt opp igjen. Om de står på samme sted, vet jeg ikke, sier Ottesen.