KRISTIANSAND: " Utrolig irriterende! Folk i denne byen skjønner vist ikke at venstre felt i utgangspunktet er til forbikjøring ," skriver John Thomas Hageland i et debattinnlegg.

Mens Roar Kringlevatn mener at enkelte trenger nytt teorikurs:

"Det er jo utrolig hvor dumme dere er som tror noen sniker i køen! Det er dere som begrenser køen til ett felt som hindre trafikke. Det er to felt og et flettskilt på toppen av bakken, derfor må man kjøre i 2 felt og så flette slik som skiltingen tilsier. Det som oftest skjer er at det blir veldig mange biler i høyre felt og lang kø, med det resultat at de som skal inn til rike tidlig i bakken blir stående i kø, fordi noen ikke forstår at man må bruke begge felt og dermed halvere lengden på køen. Og dermed skape bedre flyt i trafikken. merkelig at dette fungerer ut av banehei tunellen, men ikke opp Fidjebakken. Så alle som tror at noen andre sniker, dere dummer dere skikkelig ut, kom dere på nytt teorikurs, slik at vi slipper slike sinker som dere i trafikken."

Svein Toresen liker heller ikke trailernes kjøring:

"Hadde det vært opp til meg, så skulle ikke trailere hatt lov å transportere varer mellom 08-00. Da hadde vi sluppet masse problemer og irritasjoner!"

Enkelte er uenig, og tar parti med trailersjåførene. John Anders Grimnes Lygre mener at nordmenn mangler flettekultur:

"Har nå vært i England en del ganger, og har nå bodd her en stund. Her er det helt vanlig at lastebiler sperrer slik som den på videon til Roar, og jeg må virkelig si at det er noe helt annet enn å kjøre i kø i Norge. Norge har ikke kø og flette kultur, det er alltid "MEG FØRST MEG FØRST". Når det er kø, og et par biler absolutt på død og liv skal snike seg forbi og hive seg inn, resulterer det kun i stopp HELE veien bakover til slutten av køen. Jeg er helt for at lastebiler skal sperre veiene slik som er saken her, siden nordmenn ikke kan flette, så går det mye bedre på denne måten. De eneste som taper litt tid på og måtte stå hele veien i kø, er de som kjører idiot og kaster seg inn før alle andre. Så inntil vi lærer hvordan vi fletter trafikken, håper jeg lastebil sjåfører fortsetter med sperring. "

Hva mener du? Delta i debatten!