KRISTIANSAND: — Dersom dere tar telefonen fra meg skal jeg hevne meg og drepe dere, eller skaffe nok folk til å drepe dere, skal 18-åringen ha ropt til de ansatte.

Den tiltalte skal også ha sagt at han hadde en "9 millimeter" . Retten understreker at trusselene var skikket til å skape alvorlig frykt blant de fire miljøarbeiderne.

Bakgrunnen for hendelsen var at de ansatte ved institusjonen ville hindre 18-åringen i å forlate stedet. Samtidig ønsket de å frata mannen mobiltelefonen. Årsaken var at de ville skåne 18-åringen fra et rusmiljø han hadde kontakt med. Episoden endte med at tiltalte fikk gå på toalettet. Her klatret han ut av vinduet og kastet mobiltelefonen mot de ansatte, da de prøvde å hindre han i å flykte.

18-åringen var også tiltalt for å ha brukt og oppbevart narkotika. For disse forholdene er mannen dømt til å betale 2000 kroner i bot.

I formildende retning har retten lagt vekt på at tiltalte erkjente forholdene. Han har også bakgrunn som barnesoldat fra hjemlandet. Den unge mannen har bodd på barnehjem siden han kom til Norge som 15-åring.