KRISTIANSAND: — Det var et skikkelig høyt smell, sier føreren av bilen, Gjermund Breili, til fvn.no.

Det var like etter klokken ni torsdag morgen at en stein traff bakdøra på Gjermund Breilis bil like ved avkjøringen til Biltema i Sørlandsparken.

Breili priser seg lykkelig for at steinen ikke traff ti centimeter lenger opp, og gikk gjennom vindusruta. I baksetet satt nemlig Breilis halvannnet år gamle tvillinggutter.

- Hell i uhell

— En kan vel si at vi har hatt hell i uhell her. En bulk i bakdøra er ikke mye i den store sammenhengen. Det kunne gått mye verre om steinen hadde gått gjennom ruta, fastlår Breili, som anslår at steinen var omtrent en neve stor.

Sogndalsmannen, som er på sommerferie på Sørlandet med familien, innrømmer at hendelsen satt en støkk i ham.

— Det virker jo som de ikke har helt kontrollen når dette skjer. En blir jo litt bekymret, innrømmer Breili.

Skal sjekke sikkerheten

Det er Agder OPS som har ansvaret for utbyggingen av E 18. Nå lover selskapet å rydde opp.

— Det jeg har fått beskjed om er at dette er en stein som spratt fra en hammer som pigger, også har steinen rikosjettert, sier informasjonssjef i Agder OPS, Lars Gunnar Nag.

Han har fått en henvendelse fra Breili om uhellet, og de har allerede kvittert ut en rapport om hendelsen, med tanke på forsikringsselskapet til Breili. I morgen vil Nag ta kontakt med entreprenøren for å forsikre seg om at de har tatt de nødvendige forhåndsreglene.

— Jeg vet at de pleier å sette opp metallgjerder som de legger en stor matte over for å forhindre at stein spretter ut i veien. I morgen vil vi som utbyggere ta kontakt med entreprenøren for å forsikre oss om at de bruker disse mattene de stedene de jobber i umiddelbar nærhet av veien, forteller Nag.

Torsdag kveld visste ikke Nag om entreprenøren brukte matter da uhellet skjedde.

PS! Det er ikke første gangen E 18-utbyggerne er i hardt vær. I slutten av juni skrev fvn.no om alle tabbene.