KRISTIANSAND: — Vil du ha sex med meg? sa den uidentifiserte mannen til en åtte år gammel jente etter skoletid mandag. Jenta begynte å gå fra ham, men han fulgte etter et stykke innover i skogholtet bak skolen.

Politiet har nå iverksatt overvåkning av området, og skolen har satt inn ekstra vakthold for å gjøre skoleveien så trygg som mulig for barna.

"Kanalen", som gangstien kalles på folkemunne, går bak skolens område, og grenser til et skogsområde som brukes som lekeplass, både under og etter skoletid. Mange av barna bruker gangstier gjennom skogsområdet, som kalles "jungelen" på vei til og fra skolen.

"Selger sex" Også forrige mandag skal den mystiske personen ha tatt kontakt med en gutt på vei hjem fra skolen.

En kvinnelig vikar ved skolefritidsordningen overvar at det foregikk en samtale mellom mannen og gutten. Da mannen ble oppmerksom på vikaren, gikk han bort til henne og målte henne opp og ned.

— Selger sex! sa mannen tilbake til vikaren.

Vitner tror det dreier seg om en ung mann i slutten av tenårene eller begynnelsen av 20-årene, men det er et svært vanskelig arbeid for politiet å nøste opp i, med mindre mannen viser seg igjen.

Patruljerer området

— Jeg kan bekrefte at vi har dette som et stående oppdrag fremover, og vi har kontakt med skolen, SFO og foreldrene, sier Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

— Vi vurderer fortløpende hvordan vi skal benytte det vi har av utegående personell, sier han.

— Denne saken har vi tatt alvorlig fra første stund, sier rektor ved Solholmen skole, Åse Ellingsen. Hun har iverksatt kontinuerlig vakthold i friminuttene, samt økt vakthold via skolefritidsordningen etter skoletid.

— Jeg er veldig glad for at politiet har tatt dette på alvor. " Jungelen" er et område som barna er veldig glade i, og det ønsker vi skal forbli et trygt sted for barna, sier Ellingsen.

Les mer i Fædrelandsvennens papiravis i morgen