MANDAL: – Da jeg oppdaget at jeg var gravid etter voldtekten, tenkte jeg lenge på selvmord. Hva hadde vel jeg å leve for? Men helsesøsteren på skolen og mamma støttet meg og fikk meg på bedre tanker, sier kvinnen.

På nyåret fikk hun samlet mot til å anmelde mannen fra mandalsdistriktet, som nå er i slutten av 20-årene. Da kom det for en dag at han tidligere er dømt for voldtekt. Nå er han siktet for nye voldtekter og andre seksuelle overgrep.

«Janne» vil gjerne fortelle sin historie, for hun tror det er enda flere som kan være seksuelt utnyttet av mannen. Hun håper de i så fall vil kontakte politiet.

Startet hyggelig Hun er fra en liten bygd i Vest-Agder. Sommeren 2001, da hun var 15 år, kom hun i kontakt med denne mannen via chatting på internett. Det startet hyggelig, og de etablerte raskt et vennskap. – Det var ingen flørt eller andre seksuelle hentydninger. Vi ble kompiser, forteller hun.

Etter noen uker møttes de i hans bil. Hun hadde ikke betenkeligheter med det, og det skjedde heller ikke noe spesielt. De møttes flere ganger høsten 2001. – Jeg fikk meg kjæreste, som ikke hadde noe imot at jeg møtte chatte-vennen, forteller hun.

Etter en stund kuttet han kontakten, for så å ta den opp igjen etter noen måneder. – Han ba om å få treffe meg igjen, og kom og hentet meg for å kjøre meg hjem til min fars hytte som jeg skulle til. Underveis sa han at han kjente til en snarvei, og kjørte ut på en sidevei. Da endret han hele personligheten og ble kjempesint, forteller jenta stille.

I bilen ble hun så voldtatt. For ungjenta som var jomfru, var hendelsen svært krenkende og skremmende på alle vis. – Jeg trodde han ville drepe meg, at han ikke vil la meg slippe unna etter noe slikt. Men han kjørte meg til hytta etterpå, sier hun.

Sa ingenting Oppskaket og redd sa hun likevel ingenting til faren. Ingen fikk vite noe, før hun oppdaget at hun var blitt gravid. – Jeg ventet så lenge jeg kunne, men måtte til slutt gå til helsesøsteren på skolen og etterpå til mamma. Heldigvis, for jeg vurderte å begå selvmord, forteller 21-åringen som fikk tatt abort. Selv om de som kjente til voldtekten har bedt henne anmelde forbrytelsen, gjorde hun ikke det. Mannen sendte henne sms-trusler på mobilen. Han truet med å skade dem hun er glad i, dersom hun gikk til politiet. Det skremte henne slik at anmeldelse ikke var aktuelt.

– Men da jeg rett før jul igjen fikk en ny sms fra ham, brast det for meg. Jeg oppsøkte et hjelpeapparat for å snakke om det jeg hadde fortrengt, og jeg ble oppfordret til å anmelde. Det har jeg endelig gjort, forteller hun.

Men konsekvensene har vært alvorlige for henne. Nå er hun livredd for å bli oppsøkt av mannen, og at han skal gjøre alvor av truslene om å gjøre noe med dem rundt henne. Hun har sluttet på skolen hun gikk på før jul, og holder seg stort sett hjemme.

Meld dere Nå har hun fått vite at mannen er siktet for flere voldtekter, og hun tror kanskje enda flere har vært utsatt for overgrep fra samme mann. – Dersom det er riktig, håper jeg de kontakter politiet, sier hun.

Selv føler hun livet nå er i et vakuum, som i en mørk dal. – Jeg kommer meg ikke videre før denne saken er avgjort. Jeg både gruer og gleder meg til en eventuell rettssak, sier hun.

Fremtiden vet hun ingenting om. Hun håper å kunne legge dette bak seg, ikke minst ved hjelp av samboeren hun nå har fått. Men hun vet ikke.