SKRIV DIN MENING NEDERST I ARTIKKELEN!

KRISTIANSAND: "Neste høst fyller jeg 65 år og jeg underrettet vår styreformann i sommer om at jeg ønsker å fratre da, slik at styret fikk nødvendig tid til å finne min etterfølger. Det betyr at jeg fratrer som sjefredaktør etter nærmere avtale i løpet av høsten 2007. "

Slik formulerer sjefredaktøren seg på mediehuset Fædrelandsvennens interne intratnett-side onsdag morgen.

Overfor fvn.no utfyller han:

— Styret setter nå i gang prosessen med å finne min etterfølger, da vil det bli kjent at jeg skal fratre, derfor fant jeg det naturlig å offentliggjøre dette nå. Allerede da jeg ble ansatt, besluttet jeg å fratre når jeg ble 65 år, slik mine forgjengere hadde gjort. Dessuten vil jeg heller gå ut oppreist, enn å bli båret ut.

Han ble ansatt som sjefredaktør i 1995, og har dermed 12 år som sjef for sørlandets viktigste og største mediebedrift. Han er, sammen med Kåre Valebrokk, en av landets eldste ledere i en større mediebedrift. Også derfor mener han det er riktig med utskiftning.

— For din personlige del, hvilke argumenter har talt for å fratre?

— Jeg har stått i en del krevende posisjoner i mitt yrkesliv, også før Fædrelandsvennen, nå har jeg behov for å slappe av mens jeg ennå er relativt oppegående åndelig og fysisk.

Holmer-Hoven regner med at han kommer til å fortsette å skrive, i en eller annen form, men hevder med krav på å bli trodd at han ikke har planer om å skrive bok.

— Jeg har ikke så mye å avsløre, smiler han.

— Hva angrer du mest på?

— Jeg har det ikke med å angre, sier han og dykker dypt ned i hukommelsessenteret. Der jager han forgjeves rundt i lange sekunder.

— Hvorfor har du det ikke med å angre?

— Gjennom døgnet, ukene og månedene er det alltid ting som skulle vært gjort annerledes. Men som journalist og redaktør overlever du ikke dersom du befinner deg en i angreprosess hele tiden. Jeg kan ikke se at det har vært noen store skandaler eller tabber vi har gjort oss skyldige i, selv om vi nok har vinklet galt og unnlatt å la personer som er kritisert å komme til orde samtidig, og sånne småting.

— Og hva er du mest stolt av?

— Da jeg begynte var Fædrelandsvennen en ren papiravis. I dag er det et bortimot fullendt mediehus hvor jeg er sjefredaktør også for nettavisen fvn.no og TV Sør, i tillegg til papiravisen. Både jeg og alle de ansatte har grunn til å være stolte over denne omstillingen, sier sjefredaktøren.

Han vil overhodet ikke uttale seg på noe vis om jakten på hans etterfølger.