– Det å utelate homofili i en slik undersøkelse er klønete, og vi vurderer nå å lage en egen levekårsundersøkelse i Kristiansand, sier Skisland til nettstedet blikk.no.

Ordføreren ble oppmerksom på at homofili er utelatt fra undersøkelsen etter at tidligere Fædrelandsvennen-journalist Emil Otto Syvertsen tok kontakt med ham for å påpeke dette.

Syvertsen er en av 25 000 personer i til sammen 11 norske kommuner som har mottatt et spørreskema fra Norgesprofilen. 4000 av dem er kristiansandere. I undersøkelsen ble det blant annet spurt om du har blitt angrepet på grunn av etnisk bakgrunn, hudfarge eller religion. Om du har blitt angrepet på grunn av at du er homofili, spørres det ikke om.

– Jeg er helt enig med Syvertsen i at det er klønete at ikke trakassering på grunn av seksuell legning er med i undersøkelsen, og mine rådgivere er på saken allerede, sier Skisland, som nå vil forsøke å få gjennomført en egen levekårsundersøkelse for homofile og lesbiske i kommunen.

Hvis det deretter viser seg at homofile ikke har det så lett som de burde ha det i sørlandshovedstaden, lover ordføreren også å iverksette tiltak for å bedre forholdene.