FARSUND: Ifølge Farsunds Avis skjedde voldshandlingen like før klokken ett natt til lørdag. Mens 12-åringen stod utenfor toalettet på rommet sitt, fikk han øye på lederen som stod utenfor inngangsdøren.

Til Farsunds Avis sier 12-åringen at den mannlige lederen i femtiårene deretter kom inn på rommet.

— Da han var kommet inn sa jeg til ham at jeg skvatt da jeg så ham. Men han svarte ikke. I stedet grep han fatt i armen min, vred den rundt og dyttet meg hardt inn til veggen. Etter det tok han meg i håret og dro meg bakover mot trappa, som gikk opp til hemsen hvor sengene våre sto. Han kastet meg i trappa, og jeg falt på magen. Først da, da det ble stille en liten stund, uten at han sa noe, ble jeg skikkelig redd. Det var da det liksom gikk opp for meg, hva som egentlig skjedde, forteller 12-åringen.

Slo flere ganger

12-åringens kamerat, som bodde på samme rom, hadde også stått opp for å gå på toalettet. Da lederen grep tak i 12-åringen, løp kameraten opp for å legge seg. Også han ble skremt av lederens voldsomme oppførsel. Mens kameraten lå i sengen, fortsatte lederen å slå etter 12-åringen.

— Jeg forsøkte å si til voksenlederen at jeg hadde så vondt at jeg ikke klarte å gå ordentlig. Uten å svare slo han meg da med knyttet neve hardt i ryggen, forklarer gutten.

Etter dette skal lederen ha slått gutten enda en gang, da på kinnet med flat hånd.

12-åringen har i tiden etter hendelsen hatt problemer med å finne en bekvem sittestilling på grunn av smertene. Blant annet skal ha gutten ha fått slått løs halebenet.

Kameraten spurte på et tidspunkt hvorfor 12-åringen ble slått. Han skal da ha fått til svar at de var bråkmakere, og fortjente å bli slått.

Beklager hendelsen

Leiren ble arrangert av Det Norske Misjonsselskap (NMS). Regionleder i NMS Agder, Øyvind Oterholt, beklager hendelsen på vegne av organisasjonen.

Oterholt har vært i kontakt med både guttens foreldre og den aktuelle lederen. På bakgrunn av disse samtalene har NMS sendt ut en offisiell uttalelse.

— Under leiren oppstod en situasjon som vi sterkt vil beklage. En av lederne mistet kontrollen over en situasjon natt til lørdag som førte til at en gutt på 12 år ble utsatt for fysisk og psykisk vold som ikke på noen måte var framprovosert av gutten selv, står det blant annet å lese i uttalelsen.

Ifølge Oterholt har lederen innrømmet å ha slått gutten.

— Det er ingen uenighet om hendelsesforløpet.

Oterholt understreker at de ser på handlingen som helt uakseptabel. Mannen i femtiårene var med som frivillig leder, og han vil ifølge Oterholt ikke bli benyttet som leder i NMS i fremtiden.

Har levert anmeldelse

Foreldrene til gutten har levert en anmeldelse mot mannen. Ifølge lensmann Jan Frostestad ved Lyngdal lensmannskontor er det ikke gjort noen formelle avhør.

— Anmeldelsen er levert til oss, og vi vil oversende saken til Farsund lensmannskontor, sier Frostestad.

Voksenlederen ringte selv til lensmannskontoret i Lyngdal for å beklage hendelsen. Ifølge Frostestad ga han da uttrykk for at han ønsket å skvære opp med 12-åringen og hans foreldre.