KRISTIANSAND: Neste helg starter julebordsesongen i Kristiansand for alvor. Taxinæringen skryter av å være godt forberedt på storinnrykket. Både Taxi Sør og Agder Taxi tror det blir minimalt med bråk og ventetid i taxkøen i Kristiansand.

I Stavanger har taxinæringen nå satt opp ekstra minibusser som skal gå i rute hele natten for å få unna julebordtrafikken. I Kristiansand vil de ikke innføre lignende tiltak, men vil som før servere boller og kaffe for å skape god stemning i køen.

— Neste helg setter vi opp et stort telt på holdeplassen ved rutebilstasjonen. Foresatte til elever ved Vigevoll skole vil her servere kaffe og boller til passasjerene, slik at alle får en hyggelig slutt på kvelden, sier daglig leder Reidar Retterholt i

Demper bråk

Teltet vil være bemannet natt til lørdag og natt til søndag hver helg fremover. Tiltaket er ifølge Retterholt med på å dempe gemyttene i taxikøen.

— Vi har gjort dette de siste årene, og vi opplever svært lite bråk i taxikøen. Ifølge politiet har dette tiltaket gitt konkrete resultater. Så lenge folk har det fint i køen, slipper vi de største problemene, sier Retterholt.

Kort ventetid

Ved å toppe bemanningen regner taxinæringen med at de vil kunne ta unna det meste av trafikken. Ifølge Taxi Sør og Agder Taxi vil det være noe ventetid etter klokken to på natten.

— Noe venting må folk regne med. Men med de tiltakene vi har gjort så vil ikke ventetiden være lenger enn ti-tjue minutter, sier daglig leder Jan Aage Sletten i Taxi Sør.

Innfører kjøreplikt

Retterholt er ikke like optimistisk, men anslår at folk kan måtte vente rundt en halvtime når trafikken er størst.

— Hvis man først drar hjem når lysene begynner å blinke på utestedene, ja da må man nok regne med rundt en halvtime i kø.

Begge selskapene kaller ut alt tilgjengelig mannskap hver helg i julebordsesongen, og innfører i likhet med tidligere år kjøreplikt for sjåførene nattestid i helgene.