KRISTIANSAND: Det skriver NRK Sørlandet. Det som egentlig skulle ha vært en 20-kroning, har blitt erstattet av en mynt til verdi av 14 øre.

En myntforhandler i Kristiansand skal ha vært i kontakt med flere som ønsker å kjøpe denne syriske mynten, ifølge NRK.

Nesten prikk lik

— De er nesten like på vekta og nesten helt identiske på størrelsen, sier mynthandler i Kristiansand, som ønsker å være anonym.

Han er ikke i tvil om at det er mange millioner i omløp, men foreløpig har Agder politidistrikt ikke fått inn noen meldinger om automatsvindlingen.

Tollvesenet skal tidligere ha beslaglagt flere kilo med syrisk mynt. Det bekrefter Helge Breilid, kontorsjef i Tollregion Sør-Norge, til NRK.

— Tidligere kunne vi komme over 70 - 80 - 90 kilo av denne mynten. Men vi tror kanskje at myntene som brukes i dag var i omløp før automat-forbudet kom, sier Breilid.

Få som tipser

NRK skal ha vært i kontakt med en eier av et parkeringshus, som flere ganger har oppdaget syriske mynter på automatene sine. Men i frykt for å måtte bytte ut de kostbare automatene sine ønsker han ikke å stille til intervju.

Kristiansand Parkeringsselskap har også oppdaget slike mynter på myntautomatene sine.

— Vi har oppdaget det fra tid til annen, sier Raymond Solaas, daglig leder ved Kristiansand Parkeringsselskap, til NRK.

I likhet med andre vil ikke Solaas karakterisere dette som et stort problem.

— Hadde det vært et stort omfang og vi hadde fått konkrete tips, så ville vi gjort noe. Men foreløpig har vi ingen planer om å sette inn ressurser på denne saken, sier Svein Vagle ved Agder politidistrikt, til NRK.