KRISTIANSAND: — Jeg vet ikke hva denne konflikten handler om. Jeg har aldri opplevd Arne (Pedersen, red.anm.) som høylytt eller forbannet. Men vi forstår hva han sier. Han går ikke rundt grøten, sier tillitsvalgt politibetjent Loyd Larsen for etterforskerne og de sivilt ansatte i Felles kriminalenhet ved Agder politidistrikt.

Selv medlem

En arbeidsmiljøundersøkelse ved Felles kriminalenhet i vår avdekket jurister og sivilt føler seg trakassert og mobbet av sin leder Arne Pedersen, mens etterforskerne var fornøyd.

Ingen jurister eller sivilt ansatte ønsker å forklare hva de opplever. Politijuristenes tillitsvalgt Jan Are Amundsen ønsker heller ikke kommentere saken.

I tillegg til de vanskelige forholdene under Pedersen, har faglige uenigheter gjennom mange år ført til en uforsonlig konflikt mellom politistasjonssjef Ole Hortemo og driftssjef Arne Pedersen ved Felles kriminalenhet.

Lørdag avdekket Fædrelandsvennen at et utvalg som Loyd Larsen selv deltar i, har konkludert med at man ikke har tillit til at politimesteren kan håndtere konflikten.

- Urettferdig

Da Arne Pedersen ble sykemeldt for sju uker siden hadde etterforskerne allmøte, og skrev oppropet for sine leder. - Alle skrev under. Arne fikk en behandling av politimesteren som gjorde at han ble sykemeldt.

— Vi ønsker at han skal fortsette. Vi føler at han har blitt urettferdig behandlet, og at arbeidsmiljøundersøkelsen gir et feil bilde. Vi følte at han trengte vår støtte, og sendte en kopi på mail til ham. Han satte pris på det, sier Larsen.

Larsen poengterer at hele ledelsen i felleskrimmen støtter Pedersen:

Seksjonslederne Nils Anders Grønås for påtaleavdelingen, Ragnar Ringvoll for etterforskerne og Anne Marie Løvsland for de sivile.

Det samme gjør avsnittslederne Birger Tvedt for organisert kriminalitet, Gunstein Kalhovd for teknisk, Kristen Ribe ved økonomiavsnittet og Magne Storaker ved avsnittet for seksuelle overgrep, ifølge Larsen.

- God ledelse

— Hele ledergruppen støtter Arne Pedersen, og har tillit til at han er i stand til å ordne opp i hva det som arbeidsmiljøundersøkelsen avdekker, sier Larsen.

— Politiet i Agder får mye skryt for gode resultater, og det hadde aldri fått dette til hvis det ikke hadde vært for hans gode ledelse, sier Larsen.