ARENDAL: Økokrim la ned påstand om 30 dagers fengsel, men retten mente at bevisene ikke strakk til.

— Jeg er en glad mann nå. Men jeg har ikke trodd at utfallet kunne bli noe annet, sier Brekke til fvn.no, og legger til:

— Jeg hadde kalt det for et justismord og stilt spørsmål med hele rettsvesenet i Norge om jeg hadde blitt dømt.

Kjøpte aksjer

I mars 2004 meldte Otrum om en større kontrakt med hotellkjeden Hilton Scandic. Dette førte til en kraftig kursoppgang, og Oslo Børs satte i gang en rutinemessig undersøkelse rundt oppgangen.

Brekke handlet aksjer for 335.000 kroner, og i retten forsøkte Økokrim å bevise at optikeren visste at Otrum skulle inngå en storkontrakt. Han ville i så tilfelle gjort seg skyldig i ulovlig innsidehandel. Selv har Brekke hele tiden hevdet at han kun handlet aksjer på løse rykter som svirret i Arendal i dagene før børsmeldingen.

Otrum leverer interaktive tv-løsninger til hoteller og cruiseskip, og selskapet har utviklingsavdelingen i Arendal. Ifølge Oslo Børs var det stor aktivitet fra aktører i Arendals-området da storkontrakten ble inngått.

- Tøff tid

I dommen fra Aust-Agder tingrett heter det at retten ikke har funnet det bevist utover rimelig tvil at Brekke hadde informasjon som stammet fra personer med innsideinformasjon. Det er ifølge retten uklart om om informasjonen var rene rykter og spekulasjoner, eller om opplysningene stammet fra en eller flere personer med innsideinformasjon.

Tvilen kom Brekke til gode.

— Det har vært tøft. Saken har vært en belastning for meg i lille Arendal. Folk har skjært unna 60-70 meter fra meg, sier han.

Gevinsten hans var på rundt 40.000 kroner etter kursoppgangen. Det er foreløpig ikke klart om Økokrim vil anke saken.

— De har lagt ned mye ressurser i dette, sier Brekke.