SONGDALEN: — Etter at brannvesenet slukket brannen som var på lørdags morgen var det ikke noe særlig å stå å se på at de forsvant mens det fremdels ulmet i glørne. Jeg og min familie følte oss ikke veldig trygge, sier Kjell Nomedal til fvn.no.

Han stiller spørsmålet om ikke det burde vært utplassert en brannvakt på branntomten, slik at han og hans familie kunne sluppet den traumatiske opplevelsen to dager på rad.

Bekymret

Han var bekymret for familien og huset sitt dersom brannen skulle blusse opp igjen og kontaktet politiet for å fortelle dem om frykten sin. Svaret han da fikk var at man hadde gjort det man kunne, han fikk bare følge med.

— For å få ungene mine på åtte og tolv år til å sove måtte jeg bare berolige dem med at det ikke kom til å brenne på samme sted to ganger, men selv var jeg ikke like trygg, forteller han.

For å være på den sikre siden ringte han også til 110 og fortalt at det fremdeles røyk fra branntomta, og at han var nervøs for at det skulle begynne å brenne igjen.

— Etter at jeg hadde ringt til 110, fikk jeg en telefon fra brannsjefen i Songdalen. Han fortalte at det alltid var en risiko for at en brann kunne komme til å blusse opp igjen, men at de hadde gjort det de kunne, og at det skulle være ganske trygt, sier han.

Våknet av knitring

Klokken 04.00 hørte Kjell og kona de samme knitrelydene som natten før, brannen hadde blusset opp igjen. Nok en gang måtte barna ut av sengen, Kjell ringte 110 og tok med seg hageslangen ut for å slukke for andre natt på rad.

Han holdt stand mot flammene i 20 minutter før brannbilene kom susende inn på tunet for andre gang denne julehelga.

— Det burde ikke være mitt ansvar som nabo å være brannvakt, men som nabo gjør man jo det man må for å beskytte seg. Så for andre dag på rad stod jeg der med hageslangen og beskyttet eiendommen min. Jeg synes det er rart at det ble satt ut en brannvakt når det røyk såpass mye fra det utbrente huset, forteller han.

BRANNTOMTA: Slik så det ut lørdag, før brannen tok fatt igjen utpå natta. Ikke uvanlig

Brannsjefen i Søgne og Songdalen mener at det ikke var behov for noen brannvakt.

— Etter vi har gjort vårt, er det huseier som tar over sikringen av eiendommen. Det er ikke uvanlig at branner blusser opp i etterkant, men i dette tilfelle var det ikke noe mer som brannen kunne ødelegge og ingen som var i fare dersom brannen skulle blusse opp igjen. Derfor så vi ikke på det som nødvendig med noen ekstra sikring, opplyser brannsjefen i Søgne og Songdalen, Eddie Hoel, til fvn.no.

Han skjønner at det hele har vært en ekkel opplevelse for Kjell Nomedal og hans familie, men mener at brannvesenet har gjort jobben sin.

— Vi rykket ut som vanlig når vi fikk melding om åpne flammer, utover det er det ikke så mye vi kunne ha gjort, sier han.