KRISTIANSAND: Aksjonen foregikk langs kysten mellom Flekkefjord og Risør mandag og tirsdag denne uken.

I en pressemelding sendt ut onsdag opplyser politiet at aksjonen avdekket at mange teiner står for grunt, mangler fluktåpning og merking. Ni ulovlig fanget hummere ble beslaglagt og sluppet ut igjen, og totalt ble det opprettet 113 anmeldelser.

— Det er omtrent som forventet. På den andre siden har vi hatt kontroller i flere år, med god mediedekning. Det skulle en kanskje tror hadde en virkning, sier miljøkoordinator Steinar Sunde i Agder politidistrikt.

Hadde ressursene vært like store i år som i fjor tror han resultatet kunne blitt det samme som i 2008. Da ble det ifølge Sunde opprettet 166 anmeldelser. Han anslår at mellom 20 og 30 prosent av disse endte med et forelegg.

— De fleste teinene tilhører ukjente personer, og disse har vi ikke ressurser til å gjøre noe med. Står det navn, båtnummer eller telefonnummer vil vi forsøke å komme til bunns i saken. Da vi personen bli kalt inn til et kort avhør, sier Sunde.

Straffereaksjonen er et forelegg fra 4000 kroner og oppover.

Aksjonen var et samarbeid mellom Økokrim, Fiskeridirektoratet, Kystvakten, Statens naturoppsyn og de involverte politidistrikt. Tilsvarende aksjoner ble utført samtidig i Telemark, Vestfold og Østfold.