KRISTIANSAND: Flere vitner som fvn.no har vært i kontakt med forteller at folk i mengden utenfor utestedene Midnight og Leopold skal ha ropt at han måtte sette seg på sykkelen og stikke av.

Stoppet av vitner 18-åringen skal så ha forsøkt å sette seg på sykkelen, men ble stoppet av tilskuere og lagt i jern av vakter ved et utested i nærheten.– Det har vært snakk om at han forsøkte å stikke av fra stedet, men han kom ikke så langt, sier fungerende leder på allmennavsnittet, Øystein Jørgensen, til fvn.no.

Etter å ha avlagt blodprøve på legevakta ble han kjørt til sentralarresten.

– Han har vært gjennom den vanlige mølla. Vi venter nå på resultater i forhold til tekniske undersøkelser, sier Jørgensen.

Fikk mindre skader

De to personene som ble påkjørt, begge i begynnelsen av 20-årene, havnet på sykehus, men pådro seg kun mindre skader som følge av påkjørselen, men ble kjørt til sykehus i ambulanse.

Det er fortsatt noe uklart hvorvidt det var blinkende gult lys eller vanlig lysregulering i krysset da ulykken skjedde.

– Det var et salig kaos i Vestre strandgate da ulykken skjedde. Det kan være at han har kommet i for høy fart i forhold til de rådende omstendigheter. Fotgjengere i gangfelt har et stort vern, sier Jørgensen.

Saken etterforskes videre, og 18-åringens lettmotorsykkel skal undersøkes hos Biltilsynet for å konstatere om det kan ha vært en teknisk feil på sykkelen.