KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at vi har funnet en pistol som vi med stor grad av sikkerhet regner med brukt da Sørensen ble drept. Politiet har også beslaglagt tre kniver som kan ha tilknytning til selve drapet, sier overbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

En 22 år gammel mann har erkjent straffskyld for drapet på Sørensen. Den avdøde kameraten på 23 år, som tok livet sitt i Arendal fengsel natt til lørdag for en uke siden, har nektet for å ha noe med selve drapet å gjøre.

Kastet i elva

— Det var de to siktede selv som fortalte politiet at de etter drapet spaserte til byen og over den gamle Lundsbroa etter drapet. Midt på broa ble pistolen kastet i elva. Noen dager etter drapet fant dykkere fra brannvesenet pistolen, forteller Hansen. To av knivene som ble funnet ble tatt opp av dykkere fra området hvor den drepte ble dumpet etter drapet. Ytterligere en kniv er også funnet av politiet og kan settes i forbindelse med saken.

Levi Sørensen, den nå avdøde 23 år gamle mannen fra Telemark og 22-åringen bodde sammen i en leilighet i Østre Strandgate noen få uker, før de leide leiligheten i Gimleveien få dager før drapet. Det var Sørensen og 23-åringen som formelt leide leiligheten, men 22-åringen flyttet inn der midlertidig.

La seg til å sove

Drapsdagen var flere personer tilstede på et vorspiel i Gimleveien, før gjengen dro til byen og gikk på restaurant. De var på Havana. Det ble drukket alkohol både på vorspielet og i byen. Utpå kvelden dro Sørensen, en kamerat, 22-åringen og 23-åringen tilbake til Gimleveien. Sørensen og hans kamerat la seg til å sove i en seng i det ene av de to soverommene i leiligheten.

— På et tidspunkt våkner Sørensens kamerat av at det blir avfyrt et skudd som treffer Sørensen. Samtidig blir kameraten også skadet med kniv, men klarer å komme seg ut av leiligheten, lettere skadet. Han kommer seg til byen og ringer der etter en ambulanse, forteller Hansen.

Tilbake i leiligheten blir Levi Sørensen fraktet ut og lagt på en bilhenger som stod utenfor huset. Men denne hengeren ble Sørensen dratt ned til Otra, hvor han ble dumpet i elva. Drapet har skjedd mellom klokka to og tre om natta.

Dumpet

— De to som dumpet Sørensen spaserte deretter til byen over den gamle Lundsbroa. Senere samme natt stjal de en bil i Østerveien. Med denne bilen kjørte de til Oslo, deretter til Notodden og senere tilbake til Oslo.

— Begge var klar over at Sørensen var funnet. Det hadde de lest på nettavisene, opplyser overbetjent Hansen. – Etter hvert bestemmer de to seg for å melde seg for politiet via advokat Ketil Magnus Berg. Han fulgte de to siktede til politihuset i Oslo, hvor de meldte seg fredag kveld, sier Hansen.

Politiet sier at det kan bli aktuelt med en rekonstruksjon av det som skjedde i leiligheten i Gimleveien. Dette blir det tatt standpunkt til senere. En slik rekonstruksjon vil kunne ta utgangspunkt i forklaringer og tekniske undersøkelser. – De omfattende tekniske undersøkelsene som er gjort på åstedet, og obduksjonen av avdøde, vil også ha stor betydning når rekonstruksjonen skal gjennomføres, sier Hansen.

20 år gamle Levi Sørensen (20) ble skutt og drept i leiligheten sin i Gimleveien 8 i Kristiansand natt til torsdag 15. juli.

Dagen etter drapet ble to kamerater, som bodde i leiligheten sammen med Sørensen, etterlyst. De to, 22 og 23 år gamle, meldte seg 16. juli om kvelden for politiet i Oslo. Begge ble siktet for drap.

23-åringen tok sitt eget liv i Arendal fengsel for en uke siden. Han har i politiavhør nektet for drapet. 22-åringen har erkjent straffskyld.