TØNSBERG: Pågripelsen skjedde ved 00.30-tiden i natt, skriver Tønsbergs Blad.

Ifølge politiet operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Jan Kristian Johnsrud, gikk pågripelsen rolig for seg.

14 år gammel

De fire guttene er kjenninger av politiet, og har en rekke kriminelle saker på seg fra før. Tre av guttene er 15 år, mens en fjerdemann er bare 14 år gammel. En av guttene har utrolige 111 anmeldelser og 140 meldinger på samvittigheten.

Jakten på de fire guttene startet da de ikke ville stanse for en politikontroll ved Sande like sør for Drammen. Ifølge politiets oppdragslogg (PO) skal forfølgelsen av de fire rømlingene ha foregått helt til de ble stoppet i Tønsberg. Dette er en avstand på omkring 50 kilometer.

Høy hastighet

Ferden skal i perioder ha oppnådd svært høye hastigheter. Flukten i den stjålne Ford Mondeoen stanset på E18 ved Flykafeen.

– Vi prøver å være litt forsiktig i slike situasjoner, forteller Johnsrud.

Spikermatte

Her skal politiet ha satt opp en sperring ved hjelp av fire politibiler. Det skal i tillegg ha blitt lagt ut en spikermatte. Sjåføren skal ha valgt å overgi seg like før bilen kjørte opp på spikermatten

Bilen de fire ungdommene satt i, ble stjålet fra Sørlandssenteret i går kveld. Eieren av bilen meldte i fra om tyveriet ved 20.30-tiden. En ansatte ved en butikk på senteret skal ha blitt frastjålet en lommebok fra veska samt nøklene til Mondeoen.

Ifølge politiet skal de fire guttene også ha forsøkt å stjele en tippekasse i en butikk i Larvik ved 22.40-tiden.