AGDER: – På Sørlandet skal vi se nærmere på stasjonene Gyland i Flekkefjord, Breland i Marnardal, Audnedal, Vegårshei og Gjerstad. Listen over stasjoner som vi skal vurdere fremtiden for, er foreløpig og kan bli endret. Resultatet kan like gjerne bli at disse rustes opp og bevares som at de legges ned, opplyser seksjonssjef Helge Bontveit i Jernbaneverket.

I forbindelse med at stasjonsstrukturen for hele landet skal gjennomgås, har Jernbaneverket satt ned en arbeidsgruppe der også NSB, fylkeskommunene og Statens vegvesen er representert. Helge Bontveit forsikrer at ingen skal få et dårligere kollektivtilbud, men at det enkelte steder kan være hensiktsmessig å etablere trafikk-knutepunkt, der det opprettes bussforbindelse til jernbanestasjoner.

Ordfører Helge Sandåker i Marnardal og Audnedal-ordfører Tønnes Seland er begge provosert over at ikke de er velkommen til å legge fram sitt syn.

– Dette er tragisk. Jeg forutsetter at fylkeskommunen taler vår sak. Det vitner om mangel på lokalkunnskap om Sørlandet når det snakkes om å sette opp buss for å erstatte tog. Mens jernbanen går i tunneler på tvers av dalførene, må en kjøre flere mil ekstra for å komme til neste stasjon med bil eller buss, sier Helge Sandåker.

Ordfører Reidar Gausdal var overrasket over at Gyland står på listen over stasjoner som nå skal vurderes. Han viser til at perrongen er svært lang, og at stasjonen er svært viktig både for Gyland og Sirdal kommune.