ARENDAL: — Jeg hadde aldri trodd at noen kunne gjøre noe slikt mot meg, sier Glensk til Agderposten.

Etter å vært på ferie i Tyskland tok han danskeferja fra Danmark til Norge. Da ferja klappet til kai i Kristiansand sto tollere og politi og ventet, etter å ha mottatt tips om at Glensk hadde narkotika i bilen.

Bak et deksel i bagasjerommet fant tollerne flere poser som inneholdt amfetamin. 46-åringen ble pågrepet lørdag, og fremstilt for varetektsfengsling mandag. Etter å ha sittet fem dager i varetekt avdekket politiet at Glensk var offer for et komplott klekket ut av en av 46-åringens arbeidskolleger.

— Det er tøft å sitte der og vite at du er uskyldig, sier 46-åringen til avisen.

Glensk har den siste tiden arbeidet som gjestearbeider ved Arena-senteret i Arendal sentrum. Her skal det ha oppstått en arbeidskonflikt mellom Glensk og en 37 år gammel polsk kollega. Ifølge Agderposten har 37-åringen i avhør hos politiet innrømmet at han plantet amfetaminen i bilen til kollegaen, og at han deretter tipset politi og tollvesen.

Som gjestearbeider ville Glensk blitt utvist fra Norge på livstid hadde han blitt kjent skyldig i smuglingen av rundt 100 gram amfetamin. I tillegg hadde han måttet sone flere måneder i fengsel.

— Jeg visste at han hatet meg, men jeg visste ikke at han ville gå så langt, sier Glensk.

Glensk vitnet mot den 37 år gamle polske gjestearbeideren i retten i går. I forbindelse med samme sak er en 42 år gammel mann fra Arendal tiltalt for å skaffet til veie amfetaminen som ble plantet i Glensks bil. 42-åringen ble navngitt av 37-åringen i avhør, men i gårsdagens rettssak nektet 37-åringen å gjenta navnet, av frykt for represalier.

Ifølge 37-åringen er han blitt truet på livet, og politiet vil nå etterforske hvem som står bak truslene.

— Vi ser meget alvorlig på disse truslene, sier politiadvokat Leif Aleksandersen til Agderposten.

42-åringen har innrømmet å ha hjulpet 37-åringen med å skrive brev og SMS til politi- og tollmyndigheter, men nekter for å ha levert amfetaminet som senere ble plassert i bilen til Johan Glensk.