MANDAL: — Ikke akkurat en hyggelig opplevelse, sier Torun Røisland Strømme.

Familien kom natt til torsdag hjem fra familieferie i Danmark, da de ble møtt med den uhyggelige velkomsthilsenen.

— Det var helt mørkt ute da ungene oppdaget noe på trappa. De trodde først at det var en padde, men ble lettere sjokkert da de så at det var avføring, fortsetter hun.

Om den er fra mennesker eller et dyr vet de ikke.

— Men vedkommende hadde i alle fall spist mengder med mais, legger mannen Dag til.

Avføringen var klint ut over rekkverk, trapper og hagebenk.

— Ja de har lagt fra seg et solid bevis, sier han.

Ikke tilfeldig

Etter at politiet hadde tatt bilder av hærverket, brukte ekteparet natta på å vaske det bort. For dem var situasjonen mer irriterende enn ubehagelig.

— Vi ble ikke redde, men det gjorde barna, sier Torun.

De er overbevist om at valget av hus var bevisst.

— Den som har utført dette må ha kjenneskap til oss, for dette er ikke tilfeldig. Noen må tydeligvis ha noe imot oss, legger han til.

— Men jeg trodde ikke vi kjente noen som ville gjøre noe slikt mot oss, sier Torun.

16-åring mistenkt

Episoden er anmeldt, og politiet mistenker en 16 år gammel gutt for å stå bak.

— Det har vært en del trakassering med ungdom og enkelte huseiere i området der den siste tiden, sier Tor-Åge Tronstad ved Mandal politistasjon. Ekteparet Strømme benekter ikke dette, men vil ikke gi flere detaljer om konfliktene.

Oppfordrer

Familien ville i utgangspunktet ikke lage et stort nummer av hærverket, men synes samtidig det er viktig at saken får oppmerksomhet.

— Uskyldige guttestreker kan man le av, men nå er jeg rasende. Å få huset tilgriset av ekskrement og paintball, det godtar jeg ikke, sier Dag Strømme.

Dersom det er mindreårige som står bak, håper ekteparet at dette kan være en melding til voksne, og en oppfordring om at de må følge med på hva barna deres holder på med.

— Hvis noen misliker noe ved oss, eller har noe de vil snakke med oss om, kan de heller møte opp, så skal de få en kopp kaffe, avslutter Torun.