KRISTIANSAND/HIRTSHALS: — Vi la ut fra Kristiansand 19.30 søndag kveld, og skal være i Hirtshals 22.45, sier linjedirektør hos Color Line, Odd Grønberg til fvn.no.

Forsinket søndag

På grunn av høy sjø søndag formiddag, ble det en slitsom tur for passasjerene som la ut fra Kristiansand klokka 8 søndag morgen. Superspeed klappet ikke til kai i Hirtshals før klokka 14.30 søndag ettermiddag.

— Vi var oppe i Kristiansand igjen klokka 19, og har altså nå lagt ut mot Hirtshals på ny, fortsatt tre timer forsinket, sier Grønberg.

Rundt midtnatt vil båten på ny legge kursen mot Kristiansand, og er ventet å ankomme Norge kvart på tre, litt under tre timer snere enn normalt.

— Da ligger vi i ro til klokka 8 mandag morgen, når vi har vår normale avgangstid, og vi er dermed i rute fra mandag morgen, sier Grønberg, og peker på at været i Skagerrak nå har roet seg betraktelig.

Meteorologen: - Blir roligere

Dette bekrefter også vakthavende meteorolog, Olav Krågsæter ved Storm Weather Center. Det verste er over for denne gang.

— Nå blir det bare roligere og roligere. Midt på dagen i dag var det rundt sju meter høye bølger nær Danmark, og det blåste godt. Nå ved 21.30-tiden er det bare en liten kuling, og mandag blir det bris, forteller Krågsæter.

Les også: Superspeed tre timer forsinket