VALLE: — Jeg har jo sauer, og det er klart at jeg frykter for dem når jeg ser bjørnespor i området, forteller Egil Åmlid til fvn.no.

Han tok kontakt med Statens naturoppsyn (SNO) som kom ut for å analysere sporene.

— Vi har ikke fått det endelig dokumentert at dette dreier seg om bjørnespor, men alt tyder på at dette er sporene etter en brunbjørn, sier Peter Hermansen, naturoppsynsmann i Setesdal Vesthei.

På beite Han skjønner godt at Åmlid frykter for sauene sine.

— Bjørnespor sprer gjerne frykt blant bønder. Spesielt i disse tider når de skal slippe sauene ut på utmarksbeitene, sier han.

Uvanlig Han forteller at de ikke vet hvor bjørnen kommer fra, men at det er svært uvanlig å se spor etter bjørn i dette området.

— Om bjørnen har reist videre, eller fremdels er i området, vet vi ikke. Det er i hvert fall høyst uvanlig å gjøre observasjoner etter bjørn i Setesdal Vesthei. Det er kjent at en bjørn har overvintret i Telemark i vinter, men den er ikke merket så vi kan ikke spore den, forteller han.

- Gi beskjed Ekspertene kan derfor ikke si om det er denne bjørnen som nå har beveget seg inn i området, eller om det dreier seg om en annen bjørn.

— Vi vil gjerne at folk melder i fra dersom de gjør nye observasjoner av spor, eller ser bjørnen, sier Hermansen.