KRISTIANSAND: Sammen med samboeren skulle Erik Eriksen (26) ta drosje fra Grim til Kristiansand sentrum, men da sjåføren fikk se posen med alkohol satte han seg på bakbeina.

— Vi hadde med oss en flaske sjampanje og noen bokser i en pose. Han spurte hva vi hadde i posen, og da vi sa hva det var ville han ikke ta oss med. Han sa han skulle bestille en annen bil, satte seg i bilen og kjørte, sier Eriksen.

Hendelsen skjedde lørdag 1. november. Senere samme kveld opplevde Jan Roness fra Mandal en liknende episode, da han ble frakjørt av en drosjesjåfør på Kjevik.

Les også: Ble nektet drosjetur fordi de hadde alkohol i bagasjen

Bestilte ny drosje

Eriksen sier at både han og samboeren var edrue, og at de ikke hadde åpnet noe av det de hadde med. 26-åringen synes det hele var en spesiell opplevelse.

— Han kan ikke ha lov til å kjøre taxi på en lørdag uten å ta med seg folk som har med seg alkohol. Det kunne ha vært folk som skulle noe enda viktigere enn oss, sier 26-åringen.

Etter at drosjen forsvant, forteller Eriksen at samboeren ringte og bestilte en ny. Den ansatte ved sentralbordet skal ha sagt at hun ikke hadde hørt om noe liknende.

Sendt på servicekurs

Daglig leder i Taxi Sør, Jan Aage Sletten, bekrefter at Eriksen ble nektet drosjetur den aktuelle kvelden. Sletten har tatt kontakt med sjåføren, som forklarte at at han er praktiserende muslim, og at han av den grunn ikke ville kjøre med alkohol i bilen.

Sjåføren er nå fratatt kjøreseddelen, og må gjennomføre et servicekurs før han kan sette seg bak rattet igjen.

— Vi lever i et flerkulturelt samfunn, og jeg har all respekt for det. Men å være drosjesjåfør er et serviceyrke, og det trenger tydeligvis denne sjåføren en påminnelse om hva innebærer, sier Sletten.

La seg flat for kritikken

Sletten opplyser at sjåføren beklaget hendelsen.

— Han la seg helt flat for kritikken, men det hjelper ikke så mye. Det som betyr noe er at sjåførene forstår hvordan de skal gjøre jobben sin, sier Sletten.

Taxi Sør-lederen opplyser at han aldri tidligere har hørt om liknende hendelser.

— Jeg har kun hørt om disse to episodene, men vi er svært glade for at publikum tar kontakt når det skjer, sier Sletten.

Sletten kunne ikke svare på om det var samme sjåfør som hadde kjørt fra Jan Roness på Kjevik. Daglig leder i Agder Taxi, Reidar Retterholt, hadde heller ikke hørt om episoden da fvn.no snakket med ham i forrige uke.