KRISTIANSAND: — Brannen startet trolig i første etasje, men utover det kan jeg ikke si så mye, sier kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr i Agder politidistrikt til fvn.no.

Det er foreløpig for tidlig å foreta noen endelige konklusjoner, og politiet vil gjøre nærmere undersøkelser av brannstedet etter helgen.

— Først etter at det er gjort kan vi si noe mer konkret om arnested og brannårsak, sier Engemyr.

Foreløpig kan det se ut som at brannen har oppstått i en hybelleilighet i første etasje. I går kveld opplyste brannvesenet at puben Six Pence, som ligger i kjelleretasjen, var fullstendig utbrent. Engemyr opplyser at det kun pubens røykerom som er brannskadet. Dette ligger på gateplan i bakgården, en etasje over selve puben.

— I kjelleren er det kun snakk om vannskader. Det er heller ikke brannskader oppover i etasjene, men en del røyk- og sotskader, sier Engemyr.

Har snakket med vitner

Politiet vil i tillegg til de krimtekniske undersøkelsene foreta avhør av beboerne i bygget, samt andre som kan ha nyttige opplysninger.

— Vi har i løpet av dagen snakket med en del personer, men vi kan ikke konkludere med noe før teknikerne har avsluttet sitt arbeid, sier etterforsker Petter Sandell ved allmennavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Sandell ønsker ikke å si konkret hva de har fått opplyst av vitnene de har hatt samtaler med.

— Vi har fått noen opplysninger, men ikke noe vi kan gå ut med i media. Alt jeg kan si er at vi tror det skal være mulig å finne en årsak til brannen, sier Sandell.

Sandell bekrefter at brannen trolig oppsto i en privat leilighet i bygget.

— Brannårsaken kan ikke knyttes til virksomheten i puben, sier Sandell.

Ni personer evakuert

Brannvesenet ble varslet om brannen ved 21.30-tiden torsdag kveld. Da mannskapene kom til stedet var det kaotiske tilstander, og to personer måtte reddes ned fra taket via brannvesenets stigebil.

Les også: Her redder brannvesenet Jarle (28)

Totalt måtte ni personer tilbringe natten på Hotell Caledonien, hvor de fikk bistand av kommunens kriseteam. Siden de fleste leilighetene i bygningen er uskadet kan trolig flere av beboerne vende tilbake om kort tid.

Les også: Reddet ut etter brann i Kristiansand

Bygningen ble sent torsdag kveld gjennomsøkt av røykdykkere for å forsikre seg om at det ikke var folk i huset. Ved 1-tiden kunne politiet konkludere med at alle som var i bygningen da det brant var gjort rede for.

UNDERSØKTE BRANNSTEDET: Politiet var i dag i Kirkegaten for å se nærmere på brannstedet. Helt til venstre i bildet er kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr i Agder-politiet. Foto: Lars Martin Gimse.