Slik blir Gartnerløkka når veiprosjektet er fullført, etter planen i 2021.
Slik blir Gartnerløkka når veiprosjektet er fullført, etter planen i 2021.
Illustrasjonen viser nye Vesterveien, der veien deler seg mot Vågsbygd til venstre og Søgne til høyre.
Illustrasjonen viser nye Vesterveien, sett fra Duekniben vestover mot Kolsdalen. Glencore nikkelverk ligger til venstre i bildet, mens Statoil-stasjonene er borte.
Slik blir området ved meieriet og Kartheia når veiprosjektet er fullført, etter planen i 2021.
Slik blir Gartnerløkka når veiprosjektet er fullført, etter planen i 2021.
Slik vil Gartnerløkka-krysset se ut når man kommer fra Vestre Strandgate.
Her går motorveien forbi Samsen og Arkivet.
Grønn undergang for fotgjengere ved Bellevue.
Slik vil firefelts-veien over jernbanern bli.
Den nye motorveien ved ferjekaien.
Firefelts-veien følger dagens trasé forbi nikkelverket.
Slik vil hele området bli seende ut når den nye motorveien er ferdig, etter planen i 2021.
Illustrasjonen viser Kjevik-veien fra E 18 til flyplassen. Foto: Kjell Inge Søreide/Statens vegvesen

Nå presenterer veivesenet for første gang en video med 3D-modellering av første delstrekning; de 3,2 kilometerne fra Gartnerløkka til Meieriet ved Kartheia. Videre fra meieriet blir det en enklere etappe vestover til Breimyrkrysset ved Hellemyr.

Hele den 5,5 kilometer lange strekningen har en kostnadsramme på fire milliarder kroner, medGartnerløkkasom det klart dyreste punktet. De to reguleringsplanene for E 39 har vært på høring, og ble torsdag godkjent av byutviklingsstyret, mot stemmen til Miljøpartiet de Grønne. Om tre uker går prosjektet trolig rett gjennom i bystyret.

— I Venstre har vi betenkeligheter med det totale omfanget av veiutbygginger de neste årene, men akkurat dette strekket måtte man gjøre noe med uansett. En god del av planen gjelder også å legge til rette for kollektivtransport, gående og syklende, uttalte Solveig Nilsen (V) under debatten.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ferdig i 2021

Planlagt byggestart er i 2018, med ferdigstillelse i 2021. Høybroa rives, mens E 18 delvis skjules under en gigantisk, oval rundkjøring. Fotgjengere til og fra Grim får sin egen gangbro med heis.

Slik blir Gartnerløkka når veiprosjektet er fullført, etter planen i 2021. Fotgjengere mot Grim får sin egen gangbro med heis. Foto: Rambøll

Etter å ha passertGartnerløkkaunder bakken, må bilene opp en forholdsvis bratt bakke over jernbanen på bro. På grunn av nye sikkerhetskrav blir denne litt høyere enn dagens lavbro, som skal rives.Les også:

I kommunen er man svært begeistret for at brobarrieren fjernes fra bybildet. Det blir mer åpent i hele området, med nye utkikkspunkter for gående og syklende.

— Jeg har lyst å rose veivesenet. Prosjektet ved Gartnerløkka er veldig tiltalende, det blir virkelig et nytt område med flyt i trafikken. Det er også tatt godt hensyn til gående og syklende, det ser ut til å bli en grønn lunge, uttalte utvalgsleder Grete Kvelland Skaara (KrF).

I mer enn ti år har veivesenet forsøkt å løse situasjonen på Gartnerløkka, det verste kryssområdet på Sørlandet ettersom både motorvei, jernbane og havn møtes i et betent knutepunkt.

— Området er omtalt som en «gordisk knute», som vi nå har klart å løse opp i. Dette blir en fremtidsrettet vei som gir en helt annen stabilitet i trafikkavviklingen enn i dag. Løsningen skal også gjøre det mer attraktivt å gå og sykle, sier prosjektleder AsbjørnHeieraasfra Statens vegvesen til Fædrelandsvennen.

44.000 kjøretøy passerer bomstasjonen på E 39 vest for Kristiansand hvert døgn - rundt halvparten skal til eller fra Vågsbygd.

Jernbane og Kjevik-vei

For å forhindre at prosjektet pådrar seg innsigelser og nye utsettelser har Jernbaneverket, havna, kommunen og veivesenet hatt jevnlige koordineringsmøter.

— Planene er et godt eksempel på hva vi kan få til dersom alle bidrar til å finne akseptable løsninger, mener prosjektleder Heieraas.

— Dette er plandiplomati på høyt nivå. Det mest fantastiske med prosjektet er at det nesten bare bruker grå arealer, påekte teknisk direktør Ragnar Evensen i kommunen.

Les også:

Parallelt har Jernbaneverket fremmet planene for nye Kristiansand jernbanestasjon, som passer perfekt med veivesenets E 39-plan. Denne planen ble også bifalt i byutviklingsstyret torsdag.

Illustrasjonen viser Kjevik-veien fra E 18 til flyplassen. Foto: Kjell Inge Søreide/Statens vegvesen

Et annet gigantisk veiprosjekt ble også vedtatt torsdag, nemlig den nye veien fra E 18 ved Timeneskrysset til Kjevik. Prisen er halvannen milliard kroner, med anleggsstart tidligst 2017.Les også:

Veien går i tunnel gjennom Moneheia og ut ved Hamre. Her går den over fra fire til to felt, deretter på bro over Topdalselva og videre rundt rullebanen på sørsiden.