KRISTIANSAND: Det var om morgenen lørdag 8. september i fjor 55-åringen og samboeren satt i leiligheten i Kristiansand. Da oppdaget han at mobiltelefonen ikke virket. Han ble forferdelig sinna, og samboeren forsøkte å roe ham ned. Det hjalp ingenting.

Mannen rev ut store hårtuster på kvinnen, slo henne flere ganger i kroppen slik at to ribbein brakk, hun fikk bloduttredelser, et kutt i hodebunnen og kutt og hevelser flere steder. Han fant fram en kniv som han presset mot halsen hennes, og truet henne med. Han fant også et stolbein so han slo henne med, og noen røtter. I tillegg tok han en kartong med kefirmelk som han sprutet rundt i stuen.

"Voldsutøvelsen skjedde mot forsvarsløs person og hadde karakter av mishandling," skriver Kristiansand tingrett i dommen.

Kvinnen klarte å rømme inn til naboen, som fikk tilkalt politi og lege. Da de kom fram bar leiligheten tydelig preg av en voldsom slåsskamp, og det lå store hårdotter flere steder.

Mishandleren har selv forklart at han hadde drukket en halv flaske brennevin den natten. Men han nekter for å ha rørt kvinnen.

Dette har han forklart for retten:

Fornærmede satt i en 3-seter sofa hvor det hang tre bilder bak henne. Tiltalte oppfattet det slik at det ene bildet holdt på å dette ned over hodet på fornærmede, han slo da ett slag mot bildet slik at glasset i bildet gikk i stykker og glasskår falt over fornærmedes hode.

Videre har han forklart at han ville fjerne glassbitene fra håret hennes, men at hun aldri klarte å sitte stille. Men han nekter for å ha slått henne, og viste ingen anger i retten.

Retten tror ikke et sekund på mannen.

Retten mener dette har skjedd med fullt forsett, og finner ikke en eneste formildende omstendighet.

Derfor dømmes han til 120 dagers fengsel.