Se video EVJE: – Nå er jeg svimmel. Jeg kommer aldri til å gjøre noe lignende igjen, sier organist Irslinger like etter at verdensrekorden var i boks.

Fra klokken ni lørdag morgen til klokken ni søndag kveld satt Irslinger bak kirkeorgelet, kun avbrutt av korte pauser. Dermed har hun spilt seg inn i Guinness Rekordbok.

– Jeg vet jeg er litt gal. Det er ingen tvil om det Jeg liker å utforske mine egne grenser, og dette appellerte til meg, forteller Irslinger, som også to ganger har syklet Nordkapp–Lindesnes.

Strenge krav

Hun har vært organist i Evje kirke i 20 år, og var i storform to timer ut i rekordforsøket.

– Så langt går det veldig fint. Jeg koser meg, forteller Irslinger.

Det å sette en verdensrekord er ingen lek. Reglene fra Guinness er strenge. To vitner og et helsepersonell må hele tiden være til stede. Det stilles krav til alt hun spiller skal være nedskrevne stykker, og alt hun spiller må loggføres med tittel og klokkeslett.

– Jeg har masse gode folk og et godt støtteapparat rundt meg, så dette skal gå bra, bedyrer Irslinger.

Se video God støtte

I tillegg til vitner og helsepersonell har hun også hyret inn flere lokale sangere og musikere til å delta i rekordforsøket. Til sammen bidrar over 50 personer fra Evje og omegn.

– At jeg involverer andre folk til å synge og spille med meg, gjør det ekstra interessant, sier Irslinger.

For hver time hun spiller får hun lov å ta fem minutters pause.

– Det blir tisse— og spisepauser. Dessuten har jeg tenkt å spare opp noen minutter, slik at jeg får sove en halv time i natt, forteller Irslinger.

Kraftprøve. Den forrige rekorden innehar en engelskmann på 33 timer og fem minutter. Selv hadde Irslinger ingen tvil om at rekordforsøket skulle gå i boks.

– Men jeg vil nok være temmelig sliten når det nærmer seg slutten. Kanskje spiller jeg med nesen da, sier hun.

Og selv om hun skulle sitte rett opp og ned på en trestol i 36 timer, var det ikke sittesår som bekymret mest.

– Jeg tror armene blir verst. Spesielt musklene fra fingre til albuer. Konsentrasjonen blir nok også et problem. Det blir muligens spilt en del feil på slutten, tipper Irslinger.

Politivitne

At hun har lokalbefolkningen i ryggen, er det liten tvil om.

– Jeg er her for å passe på at hun spiller, og at hun tar tilmålte pauser. Det er veldig koselig om hun greier dette. Det er litt av en jobb hun har tatt på seg, sier lensmann Terje Stifoss. Han stilte frivillig opp som vitne.

– Jeg synes det er helt fantastisk at hun gjør dette. Hun setter Evje på kartet på en veldig morsom måte, sier Valborg Hauan, leder av sognerådet.

– At hun bruker kirkerommet til noe annet enn en vanlig gudstjeneste er veldig flott. I tillegg har hun engasjert veldig mange av de unge i bygda til å delta. Hun er en ressursperson fra bygda, og jeg er fryktelig glad hun er her, sier Hauan.

Og etter at rekordforsøket var i boks søndag kveld, ville man tro det gikk en stund før Irslinger satte seg bak et orgel igjen.

– Nei, nå må jeg stå på og spille i påsken. Dette er ingen ferie for en kirkeorganist vet du, konkluderer hun.

Se video