KRISTIANSAND/OSLO: Det var kjøreledningen mellom Drangedal og Lunde som brøt sammen i går.

— Vi må nå sende passasjerene med buss mellom Drangedal og Lunde, sa strekningsleder hos NSB, Dag Brekkan, til fvn.no onsdag.

Torsdag morgen opplyser NSB at trafikken går som normalt igjen.

— Jeg har fått opplyst fra Jernbaneverket at feilen er utbedret. Kjøreledningen er på plass igjen, sier informasjonsrådgiver Rita Lund Thunet, og legger til:

— Nå går togtrafikken som normalt.

Store forsinkelser onsdag I går fryktet Dag Brekkan store ringvirkninger for togtrafikken langs hele strekningen Stavanger-Kristiansand-Oslo i kveldstimene.

— Alt forskyver seg i forhold til hvor vi har togsett når, og eksempelvis tror jeg ikke at nattoget fra Stavanger mot Kristiansand kommer avsted før 00.30 i natt, sa Brekkan i går kveld.

Normalt sett går nattoget fra Stavanger mot Kristiansand og Oslo klokka 22.30. Toget ble også 2 timer og 20 minutter forsinket, men etter det skal det ikke ha vært noen forsinkelser.

Tar tid

Jernbaneverket arbeidet onsdag ettermiddag med å løse problemene.

— Det var dagtoget fra Oslo til Sørlandet som rev ledningen på Lunde stasjon, og den er nede på en relativt lang strekning, sa pressevakt i Jernbaneverket, Olav Nordli til fvn.no

Ledningsstykket som var ødelagt er 300 meter langt.

— Det er et stort arbeid å få ordnet dette, og vi påregner at vi ikke er ferdige med jobben før et stykke utpå dagen torsdag, sier Nordli.

Nå viste det seg at ledningen likevel ble fikset i løpet av natta.