ARENDAL: Vedtaket ble fattet i Arendal tirsdag.

— Nå er prosessen i gang igjen. Resultatet fra dagens møte er å gå inn i forhandlinger med Vest-Agder om fylkessammenslåing. Om forhandlingsresultatet blir godt nok, må vi se på hvordan det endelige resultatet blir, sier fylkesordfører i Aust-Agder, Laila Øygarden (Ap), til fvn.no.

Fylkespolitikerne bestemte også at forhandlingsresultatet skal ut på høring i alle kommuner. Deretter skal det tas stilling til om det skal gjennomføres folkeavstemning.

Fylkestinget i Aust-Agder skal ta endelig stilling til fylkessammenslåingen senest i juni 2010. Dermed kan det bli et felles fylkestingsvalg for Agder-fylkene i 2011. Øygarden selv vil ikke kommentere om hun er for eller mot fylkessammenslåing før forhandlingsresultatet foreligger.

— Det blir feil å konkludere før resultatet av forhandlingene foreligger, sier hun.

Fylkesvaraordfører Oddvar Skaiaa (KrF) har vært forkjemper av fylkessammenslåing i en årrekke. Han var godt fornøyd etter dagens vedtak.

— Jeg har håp om at vi skal få et forhandlingsresultat som er så godt at vi ikke har lyst til å si nei. Det blir ett Agder uansett, det er bare det at det kan ta for lang tid, sier Skaiaa, som mener fylkestinget ikke bør vente til juni neste år, men heller ta endelig stilling til fylkessammenslåingen tidlig i 2010. Vedtaket tirsdag var ikke enstemmig. Både Senterpartiet og Fremskrittspartiet stemte mot.