LILLESAND: Leilighetskomplekset ligger på Bergstø, like ved Lillesand kirke i nærheten av Lillesand sentrum. Ifølge fvn.nos reporter på stedet er de fleste beboerne eldre mennesker.

— Vi har evakuert en del personer, men er ikke helt sikre på at alle er berget ut, sier politibetjent Kåre Jortveit i Lillesand-politiet til fvn.no.

Brannvesenet brøt seg like før klokken 16 inn i leilighetene for å undersøke om det fremdeles er folk inne i bygget. Ved 16-tiden var bygningen gjennomsøkt av røykdykkere.

— Vi mener at alle som har vært i bygningen nå er evakuert. Det er ingen som er omkommet eller blitt alvorlig skadet, og det er etter deg jeg kjenner til heller ingen som er kjørt av gårde med ambulanse, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt.

De evakuerte blir kontrollerert av helsepersonell på stedet for røykskader.

- Nektet å gå ut

Ifølge Kåre Jortveit var det ikke som var like samarbeidsvillige.

— Hun ene nektet å gå ut før hun var ferdig med å spise middag, sier Jortveit.

Like før klokken 16 begynte mannskapene å få kontroll over brannen. I tillegg til tre brannbiler og to ambulanser, ble også luftambulansen sendt til stedet. Brannen ble meldt til brannvesenet klokken 15.03 onsdag.

Ifølge brannmannskapene på stedet startet brannen trolig i en leilighet i andre etasje. Denne leiligheten skal ha stått tom, og det var beboeren i naboleiligheten som varslet om brannen.

— Vi kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken. Det eneste jeg kan si er at det ser ut til å være store materielle skader, sier Austad.

BRANN: Brannvesenet rykket ut etter melding om brann i dette bygget på Bergstø. Brannen startet trolig i hjørneleiligheten i andre etasje. Foto: Vidar Fløde (MMS). Saken oppdateres.