STAVANGER: Den drapssiktede 37-åringen ble i ettermiddag varetektsfengslet i fire uker, to av dem med full isolasjon.

Kjennelsen i Stavanger tingrett er i tråd med politiets begjæring.

– Ikke skjellig grunn til mistanke

– Min klient påanket kjennelsen på stedet fordi han mener det ikke foreligger noen skjellig grunn til å mistanke ham, sier mannens forsvarer Arvid Sjødin.

– Samsvarer dette med dine råd til din klient?

– Jeg trenger ikke avsløre mine råd til min klient. Jeg har blitt bedt om å skrive et støtteskriv, og det har jeg sagt meg villig til å gjøre, svarer Sjødin.

– Mareritt

37-åringen tar ifølge forsvareren siktelsen tungt.

– Det er et mareritt å være i den situasjonen han er i nå.

Siktede har i løpet av dagen ikke vært inne til nye avhør.

Politiet har bedt om fire ukers varetektsfengsel for 37-åringen som er siktet for forsettlig drap på Ann-Helen Karlsen (35) i 2005. – Grunnlaget for begjæringen om varetektsfengsel er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Geir Magne Torvestad til Aftenbladet.

Fengslingsmøtet startet i Stavanger tingrett klokken 13.30 i dag. Politiet begjærte lukkede dører, noe retten ga medhold i. Også den kommende kjennelsen, unntatt slutningen, vil bli unntatt offentlighet. Retten, ved tingrettsdommer Are Trøan Nilsen, var enig med politiet i at full offentlighet ville ha skadet den videre etterforskning.

Isolasjon

Før rettsmøtet startet, opplyste politiadvokat Torvestad at politiet ville be retten varetektsfengsle den 37 år gamle Sola-mannen i fire uker med brev— og besøksforbud. Politiet vil be om at 37-åringen holdes i isolasjon de to første ukene.

Retten har ikke mulighet til å gi mer enn to uker i isolasjon om gangen. Dersom politiet innen to uker ønsker å forlenge isolasjonen, må retten eventuelt avsi en ny kjennelse.

Siktet og pågrepet

Tirsdag denne uken pågrep og siktet politiet 37-åringen for drapet på eks-samboeren Ann Helen Karlsen. Grunnlaget for pågripelsen er nye opplysninger som den nå fraseparerte kona (34) til Sola-mannen har gitt til politiet i sommer. Kona har i politiavhør forklart at ektemannen slo i hjel Karlsen med en hammer på kaien i Tananger natt til 6. mars 2005, og at han deretter senket henne på havbunnen ved innløpet til Risavika havn.

Frykter bevisforspillelse

Når politiet ber om varetektsfengsel på grunn av fare for bevisforspillelse, betyr det at politiet frykter at den siktede kan forsøke å ødelegge bevis dersom han bli løslatt. Generelt dreier bevisforspillelse seg om å fjerne/ødelegge bevis, herunder å påvirke vitner til å endre forklaring.

37-åringen vil motsette seg varetektsfengsel, ifølge hans forsvarer, advokat Arvid Sjødin. 37-åringen nekter for å ha drept Karlsen.

Fædrelandsvennen/ Stavanger Aftenblad